Βουλή: Αντιπαράθεση Παρασκευόπουλου - Κικίλια για το νόμο αποσυμφόρησης των φυλακών

Αντιπαράθεση στη Βουλή με αιχμή τον νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, (νόμος Παρασκευόπουλου), μεταξύ του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι τα στοιχεία της ΕΛΑΣ διαψεύδουν τις «τερατολογίες», όπως είπε, για την εγκληματικότητα.

«Είναι πρόκληση εσείς να ανεβαίνετε στο βήμα και να σχολιάζετε την αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί όσα χρόνια και αν περάσουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον απίστευτο πρώτο νόμο σας που κατήργησε τις φυλακές Γ΄ Τύπου στον Δομοκό και άνοιξε τις υπόλοιπες φυλακές για να είναι έξω δυστυχώς εγκληματίες, το βαρύ ποινικό δίκαιο», είπε ο κ. Κικίλιας.

Επικαλέστηκε, δε, αναφορά του κ. Παρασκευόπουλου ότι ο νόμος είχε προσωρινό χαρακτήρα και πρέπει να καταργηθεί μόλις θεσπιστεί νέος ποινικός κώδικας. «Μας ακούνε συγγενείς θυμάτων, εγκληματιών που αποφυλακίστηκαν κάνοντας χρήση του νόμου σας. Ένα είναι βέβαιο: Όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση, ο πρώτος νόμος που θα καταργήσει είναι ο νόμος Παρασκευόπουλου και θα νομοθετήσει άμεσα τις φυλακές τύπου Γ'», είπε ο κ. Κικίλιας.

«Η αναφορά μου στο ότι ο νόμος αυτός πρέπει να καταργηθεί καθόλου δεν σημαίνει ότι όταν θεσπίστηκε, δεν έπρεπε να θεσπιστεί για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Είπα ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος, μόλις έχουμε έναν νέο ποινικό κώδικα με άλλους όρους εφαρμογής», απάντησε ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε: «Όσο για τους συγγενείς, όλοι εκφράζουμε τη θλίψη μας. Δυστυχώς υπάρχει υποτροπή μετά την αποφυλάκιση σε όλες τις ηπείρους, σε όλα τα χρόνια πάντοτε, και κάποιοι συγγενείς θρηνούν. Έχουν τη συμπαράστασή μας, θλιβόμαστε μαζί τους και κάνουμε ό,τι μπορούμε για περισσότερη ασφάλεια».

Πηγή: skai.gr