Τα «μαζεύει» ο Βέττας για τα περί υπο-φορολόγησης

Σε αναδίπλωση με στόχο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η αναφορά του ότι - το πραγματικό πρόβλημα είναι η υποφορλόγηση μερικών κοινωνικών ομάδων κι όχι η υπερφορολόγηση – προχώρησε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, υποστηρίζοντας μετά το άγριο «τρολάρισμα» της αντιπολίτευσης ότι αναφερόταν στην περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, τους οποίους κατηγόρησε ότι άφηναν στο απυρόβλητο τους πλουσίους.

«Η αναφορά μου ήταν για εκείνη τη χρονική περίοδο, όπου υπήρχαν πραγματικά εισοδήματα κοινωνικών ομάδων πολύ υψηλά, που δεν είχαν φορολογηθεί όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κοινωνική ανισότητα και να πληρώνει το σύνηθες υποζύγιο τα βάρη, ενώ τα άλλα κατευθύνονταν σε offshore», ισχυρίστηκε νωρίτερα από τη Βουλή ο κ. Βέττας, νιώθοντας να ξεχειλίζει το ποτήρι από το πλήθος σκωπτικών σχολίων που είχε συγκεντρώσει με αιχμή την επίμαχη αναφορά του.

Τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, ωστόσο, από την εναρκτήρια συνεδρίαση της Ολομέλειας για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 (σ.σ. προχθές 11/12) οπότε κι ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος προχώρησε στο συμπέρασμα περί «υποφορολόγησης», διαψεύδουν σε μεγάλο βαθμό όσα τώρα υποστηρίζει για να πείσει ότι η αναφορά του παρερμηνεύτηκε, αφού ο ίδιος εμφανίζεται να αναφέρεται και στην τρέχουσα χρονική περίοδο.

«Κατηγορηθήκαμε από την Αντιπολίτευση και κυρίως από τη ΝΔ ότι το υπερπλεόνασμα δημιουργήθηκε από την υπερφορολόγηση. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν φορολογικές αδικίες και υπάρχουν φορολογικές αδικίες σ’ εκείνες τις κοινωνικές ομάδες οι οποίες έχουν επιβαρυνθεί ταυτόχρονα και με το νέο ασφαλιστικό, αλλά και με το φορολογικό. Όμως, νομίζω ότι όλοι μας γνωρίζουμε και όλοι μας θα συμφωνήσουμε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η υπερφορολόγηση, αλλά πολλές φορές η υποφορολόγηση κοινωνικών ομάδων, η οποία οδήγησε συχνότατα στην παραγωγή ελλειμμάτων και στην παραγωγή χρέους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Βέττας στα πρακτικά της Βουλής.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά