Μπαλάφας: Κατάφωρη παραβίαση των αρχών της Ε.Ε η πρόταση Τουσκ

«Είναι μια πρόταση βαθιά αντι-ευρωπαϊκή. Αν εφαρμοζόταν θα κατέρριπτε τις θεμελιώδεις αρχές της Ε.Ε. Εμείς θα υπερασπιστούμε την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης συνολικά από την Ευρώπη», διαμήνυσε από τη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός.

Στη γραμμή που χάραξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στοιχίζεται η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να στείλει ηχηρό μήνυμα «καταδίκης» στην φημολογούμενη πρόταση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για κατάργηση της υποχρεωτικής ποσόστωσης στην υποδοχή των προσφύγων από τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

«Η πρόταση αυτή είναι βαθιά αντι-ευρωπαϊκή και η εφαρμογή της θα κατέρριπτε την ουσία των κειμένων που διέπουν τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βασικότερος πυλώνας του ευρωπαϊκού οικοδομήματος είναι η αλληλεγγύη. Χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει Ευρώπη. Η προσφυγική κρίση είναι ένα θέμα που οφείλει να αντιμετωπίσει συνολικά η Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας από τη Βουλή.

Αν και ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ή μάλλον την ελπίδα της Αθήνας, η πρόταση που φέρεται να καταθέτει στην αυριανή Σύνοδο ο κ. Τουσκ, να μην υλοποιηθεί, τόνισε ότι η κατάργηση της υποχρεωτικής ποσόστωσης συνιστά «κατάφωρη παραβίαση των αρχών της Ε.Ε.».

Καταλήγοντας ο κος Μπαλάφας υπογράμμισε ότι η εθνική γραμμή πρέπει να είναι αυτή που χάραξε ο κ. Αβραμόπουλος αναφορικά με την πρόταση «βόμβα» που φέρεται να προωθεί ο Ντόναλντ Τουσκ, ξεκαθαρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τη διασφάλιση αντιμετώπισης προσφυγικού στη βάση της αλληλεγγύης.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά