ΝΔ: Έργο κυβέρνησης τα 100 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών

Έργο της κυβέρνησης είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την εφορία και το δημόσιο που αγγίζουν τα 100 δισ. ευρώ τονίζει η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Μόνο τον Οκτώβριο, προστέθηκαν 1,2 δισ. ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, αποτέλεσμα της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Το αποτέλεσμα της εσφαλμένης, αλλά συνειδητής κυβερνητικής επιλογής να υπερφορολογήσει τους πολίτες αποτυπώνεται, κάθε μήνα και πιο εμφατικά στα στοιχεία της ΑΑΔΕ» δηλώνουν ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Απόστολος Βεσυρόπουλος. 

Όπως τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ είναι ενδεικτικό ότι ένας στους δύο πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους.

«Απέναντι σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική η πρακτική της κυβέρνησης είναι οι κατασχέσεις των περιουσιών με επιπλέον 23.000 κατασχέσεις να έχουν πραγματοποιηθεί μόνο τον Οκτώβριο. Έτσι, περισσότεροι από 1.000.000 πολίτες έχουν υποστεί ήδη κατασχέσεις και επιπλέον 700.000 κινδυνεύουν άμεσα με αυτές» επισημαίνουν.
 
«Τα προβλήματα στα νοικοκυριά συσσωρεύονται και μεγεθύνονται, εξαιτίας της ανερμάτιστης πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης. Γι’ αυτό και απαιτείται άμεσα αλλαγή της οικονομικής πολιτικής» καταλήγει η δήλωση. 

Πηγή: skai.gr