Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι χώρα της ευκαιρίας για τους επενδυτές

«Χώρα της ευκαιρίας», η οποία «έχει ανοιχτές θύρες για επενδύσεις μεγάλης απόδοσης», χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια του τηλε-χαιρετισμού του στο ετήσιο επενδυτικό forum της Capital Link που λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα προσαρμογής, προσθέτοντας πως πλέον η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο επόμενο βήμα, που θα είναι «εποχή ανάπτυξης, επενδύσεων και ευημερίας».

«Η επιστροφή της Ελλάδας είναι εδώ, τώρα και σας καλεί να γίνετε μέρος της», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις έφτασαν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο εννεάμηνο του έτους, καταγράφοντας αύξηση 69% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Στάθηκε και στην ανεργία, λέγοντας πως έχει μειωθεί κατά σχεδόν έξι μονάδες από το 2015.

Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά σε αμερικανούς επενδυτές, λέγοντας πως «συμβάλλουν καθοριστικά» στο πεδίο των ξένων επενδύσεων, και εξέφρασε την προσδοκία πως αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί.

Υπενθύμισε πως οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2018, σημειώνοντας πως αυτό «δείχνει την αποφασιστικότητα να ενθαρρύνουμε περαιτέρω τους επιχειρηματικούς δεσμούς των χωρών μας».
Πηγή: skai.gr