Χρυσόγονος: Οι δικαστές θέλουν πόθεν έσχες – Στόχος του Μαξίμου η ένταση

Για στρατηγική έντασης εκ μέρους του Μαξίμου έκανε λόγο ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος στον απόηχο της μετωπικής σύγκρουσης του υπουργού Δικαιοσύνης με τον πρόεδρο του ΣτΕ.

«Δεν είναι αλήθεια ότι οι δικαστές δεν θέλουν να ελέγχεται το πόθεν έσχες τους, ούτε η απόφαση του ΣτΕ οδηγεί σε ανέλεγκτο του πόθεν έσχες» εξήγησε ο κ. Χρυσόγονος με την ιδιότητα και του συνταγματολόγου.

Ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι δεν ήταν και τόσο ακραία αυτά που είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης για να δικαιολογήσουν τέτοια αντίδραση από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου.

«Σκεφτείτε ότι ο κ. Σακελλαρίου έχει επιλέγει από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και ήταν εξ εκείνων που ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά στις τηλεοπτικές άδειες… για να βγαίνει λοιπόν ο πρόεδρος του ΣτΕ και να λέει ό,τι λέει, σκεφτείτε πού έχουν φτάσει οι δικαστικοί με τη συμπεριφορά της κυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Χρυσόγονος.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, κ. Κοντονής «τα άκουσε» ως μέλος της κυβέρνησης, όχι ως άτομο. «Το πρόβλημα εκπορεύεται από το Μαξίμου, όχι το υπουργείο Δικαιοσύνης, το Μαξίμου έχει στρατηγικής έντασης με τη Δικαιοσύνη». Ο Κ. Τσίπρας, υπενθύμισε, είχε πει ότι η δικαιοσύνη ήταν θεσμικό εμπόδιο, πρόκειται για αδιανόητη δήλωση για πρωθυπουργό.

«Πρόκειται για τη ‘’γραμμή του ξίφους’’, μια στρατηγική έντασης της κυβέρνησης προκείμενου να συγκαλύπτει την πολιτική της αδυναμία, γιατί άλλα υποσχέθηκε άλλα έκανε και γι’ αυτό προκαλεί τεχνητές εντάσεις σε διάφορους χώρους» είπε.

«Το να λέει κανείς ότι η κυβέρνηση προχωρά σε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη είναι τουλάχιστον αστείο» δήλωσε από πλευράς του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Με βάση όσα παρακολουθήσαμε χτες μένει μια αίσθηση ότι η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της» είπε δε, και πρόσθεσε πως του έκανε πραγματικά πολύ μεγάλη έκπληξη ο τρόπος με τον οποίο παρενέβη ο πρόεδρος του ΣτΕ.
Πηγή: skai.gr