Κουμουτσάκος: Η επίσκεψη Ερντογάν δεν θεράπευσε – τραυμάτισε

Την Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει και να κάνει τον απολογισμό της επίσκεψης Ερντογάν στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, σύμφωνα με όσα λέει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως η επίσκεψη Ερντογάν θα μείνει στην ιστορία ως η επίσκεψη που «τραυμάτισε» και δεν «θεράπευσε», επισημαίνοντας πως χάθηκε μια ευκαιρία ουσιαστικής βελτίωσης του κλίματος και κάποιοι στην κυβέρνηση οφείλουν εξηγήσεις για αυτό.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουμουτσάκο, δεν υπήρξε η κατάλληλη προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία δεν μπόρεσε να αντιληφθεί έγκαιρα τα μηνύματα που έστελνε η 'Αγκυρα εδώ και καιρό.

Ερωτηθείς για το θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ο τομεάρχης της ΝΔ ασκεί έντονη κριτική στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τονίζοντας πως δεν έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για το θέμα.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ