Πέντε ερωτήματα της ΝΔ για τον Καμμένο στην Επιτροπή Εξοπλιστικών

Ξεκάθαρες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία ζήτησε η Νέα Δημοκρατία κατά την κατάθεση του Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής. Η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής για την υπογραφή της επίμαχης συμφωνίας έχει πλέον αρθεί και τυπικά (αναιρέθηκε).
 
Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε και πάλι να προσέλθουν στην Επιτροπή πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, η ΝΔ επανέφερε το αίτημα της να προσέλθουν στην Επιτροπή και να  δώσουν τη δική τους εκδοχή οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης, όπως οι κ. Παπαδόπουλος Ρουμπάτης, Σφακιανάκης, που αναφέρθηκαν κατά καιρούς ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον στοιχείο από τη ΝΔ είναι ένα νέο πρόσωπο ονόματι «Τάσος Μπούρας» που εμφανιζόταν στο ΥΕΘΑ και η ΝΔ ρωτά ποια η σχέση του με το υπουργείο ή τον κ. Παπαδόπουλο. 

Τα ερωτήματα που έθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον υπουργό Άμυνας:

 
- Ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι είναι έμπορος. «Αγοράζω και πουλάω εξοπλισμούς είπε στον κ. Τράγκα». Άρα  τι ακριβώς είναι ο κ. Παπαδόπουλος; Εκπρόσωπος, έμπορος ή μεσίτης;
 
- Ο κ. Κυριακίδης (σ.σ. Επικεφαλής ΓΔΑΕΕ) εξουσιοδότησε τον κ. Παπαδόπουλο να πουλήσεις 300.000 βλήματα και η Σαουδική Αραβία φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για 100.000 βλήματα. Πού θα πήγαινε η διαφορά 200.000 βλημάτων;
 
- Εμφανίζεται ως φυσικό πρόσωπο που εμφανιζόταν στο υπουργείο Άμυνας, ένα νέο πρόσωπο,  ο κ. Τάσος Μπούρας. Θέτουμε το ερώτημα - ποιος είναι ο κ. Τάσος Μπούρας ; Ποια σχέση έχει με το ΥΠΕΘΑ και με τον κ. Παπαδόπουλο; Δεν εμφανίζεται ως πρόσωπο που υπογράφει τη διακρατική συμφωνία.

-        Γιατί υπήρχε επιμονή, από την ελληνική πλευρά, τη μεταφορά των βλημάτων να την αναλάβει ο κ. Παπαδόπουλος;

- Στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει στην Επιτροπή Εξοπλιστικών ότι μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2017, εάν δεν είχαν κατατεθεί τα χρήματα, δηλαδή τα 66 εκατομμύρια, που έπρεπε να πληρώσει η Σαουδική Αραβία, τότε θα στρέφονταν κατά της Σαουδικής Αραβίας ή του εκπροσώπου της. Τι έχει γίνει; Έχει στραφεί κατά της Σαουδικής Αραβίας ή του εκπροσώπου της;

Σημειώνεται ότι η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής για την υπογραφή της επίμαχης συμφωνίας έχει αρθεί για τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ λόγω του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου, και για ΔΗΣΥ και Ποτάμι επιπρόσθετα για όσα αποκαλύφθηκαν που αφήνουν έκθετο πολιτικά τον Πάνο Καμνένο. 

«Πρόκειται για μια πολιτική ήττα της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Καμμένου…  Εμείς ήραμε τη σύμφωνη γνώμη μας και για οποιαδήποτε άλλη συμφωνία, γιατί χάθηκε η εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του υπουργού» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 

«Δεν αποφασίζεται η απόσυρση της συμφωνίας, γιατί ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν υπάρχει συμφωνία αφού δεν μπήκε η ανέκκλητη πίστωση» διευκρίνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος. 
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά