Tζανακόπουλος για Εξάρχεια: Η ΕΛΑΣ λειτουργεί με σχέδιο και δρα εκτονωτικά

«Η αστυνομία λειτουργεί στη βάση ενός συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο στοχεύει στον περιορισμό, ακριβώς, της έκτασης των επεισοδίων» επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον απόηχο των νέων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

«Νομίζω ότι η ΕΛΑΣ χθες (Τετάρτη) έδρασε αποτρεπτικά, έδρασε εκτονωτικά και αυτός είναι και ο τρόπος, με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους καταστάσεις.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «το επιχειρησιακό σχέδιο που βασίζεται στην άμετρη επιθετικότητα, συνήθως παράγει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αυτό είναι κάτι το οποίο το γνωρίζουν και στην ΕΛΑΣ., αλλά και στη ΝΔ».

«Καταρχάς, δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε επεισόδια στην Αθήνα. Δεν είναι ένα φαινόμενο που έκανε την εμφάνισή του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Είναι κάτι το οποίο το συναντά κανείς στην Αθήνα ήδη από τη δεκαετία του ’80 και πολύ περισσότερο, από τη δεκαετία του ’90» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον Real FM.

«Είναι άλλο το γεγονός ότι ΝΔ επιλέγει να σηκώσει το συγκεκριμένο ζήτημα και να το φέρει στην κορυφή της δημόσιας συζήτησης, εξυπηρετώντας άλλου τύπου πολιτικές σκοπιμότητες» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.
Πηγή: skai.gr