Ερντογάν: Τούρκοι ομογενείς εδώ, Έλληνες στην Τουρκία-Δεν διεκδικούμε εδάφη

Δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη καμίας άλλης χώρας, υπογράμμισε στον Αλέξη Τσίπρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως η Ελλάδα και Τουρκία θα πρέπει να χτίσουν «γερά θεμέλια», εστιάζοντας στα κοινά τους σημεία και παραμερίζοντας όσους διατηρούν «ιδεολογικές εμμονές».

Επανερχόμενος στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «τουρκική μειονότητα» κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε πως όπως στην Ελλάδα ζουν Τούρκοι ομογενείς έτσι και στην Τουρκία διαβιούν Έλληνες.

Μάλιστα παραδέχθηκε πως θα προτιμούσε να μην είχαν διαπραχθεί «τα λάθη προηγούμενων πολιτικών που οδήγησαν στην αποχώρηση μειονοτήτων από την Τουρκία», εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι δύο χώρες μπορούν να επιλύσουν πολλά από τα προβλήματα τους πάνω στις αρχές της κοινής λογικής, διαμορφώνοντας παράλληλα μία «κοινή ρητορική».

«Τα σφάλματα και τα λάθη αυτά είναι πια κομμάτι της Ιστορίας » είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας την πρόθεση της Τουρκίας για ένα μέλλον με γερά θεμέλια σε ότι αφορά τις διμερείς σχέσεις.
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας