Τίτλοι τέλους για Λιαργκόβα στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

«Αυλαία» στη θητεία του Παναγιώτη Λιαργκόβα από τη θέση του συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ρίχνει η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής που συνεδριάζει αυτή την ώρα με τη συμμετοχή του Πρόεδρου, Νίκου Βούτση, επιβεβαιώνοντας τα πρόσφατα σενάρια, που ήθελαν τον κο Λιαργκόβα να απομακρύνεται από τη θέση του ως αντίτιμο για τη δυσαρέσκεια που προκάλεσαν οι τελευταίες αρνητικές εκθέσεις του για την οικονομία τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο οικονομικό επιτελείο.

Η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, αποφασίζει αυτή την ώρα τη μη ανανέωση της θητείας του, η οποία έληγε στις 30 Νοεμβρίου και για την πλήρωση της θέσης πρόκειται να προχωρήσει σε ανοιχτή προκήρυξη ενδιαφέροντος. Αναμένεται, ωστόσο, να υπάρξει αλλαγή του Κανονισμού καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για το μεταβατικό διάστημα έως την πλήρωση της θέσης. Έτσι, ο η Επιτροπή θα αποφασίσει τη σύντομη παραμονή του κ. Λιαργκόβα στη θέση του μέχρι την τοποθέτηση του διαδόχου του, ώστε το Γραφείο να μη μείνει ακέφαλο.

Η θητεία του κ. Λιαργκόβα, άρχισε το 2012 και ήταν 5ετής. Η ανανέωσή της όπως θα ήταν δυνατό βάσει Κανονισμού για μία φορά, λέγεται ότι δεν προέκυψε μετά και το τελευταίο «επεισόδιο» τον περασμένο Νοέμβριο με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος καταλόγισε στον συντονιστή του Γραφείου χρήση μη επικαιροποιημένων στοιχείων για την έκθεσή του για το χρέος, με αποτέλεσμα να προκύψουν λανθασμένα συμπεράσματα.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά