Δραγασάκης: Το 2018 έτος ανάκαμψης και απεμπλοκής από τα μνημόνια

Το 2018 θα αποτελέσει έτος επιτάχυνσης της ανάκαμψης, της απασχόλησης, των επενδύσεων και της απεμπλοκής από τα μνημόνια, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τον κο Δραγασάκη, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την ανοδική τάση της οικονομίας. Η απασχόληση κάθε χρόνο ενισχύεται με περίπου 100.000 θέσεις τα τελευταία τρία έτη. Αν και οι νέες θέσεις εργασίας δεν είναι απαραίτητα οι πιο ποιοτικές, όπως παραδέχθηκε ο κος Δραγασάκης, ενισχύουν ωστόσο τα έσοδα του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως η τρίτη αξιολόγηση έχει εγκριθεί σε επίπεδο τεχνικής συμφωνίας και θα κλείσει επίσημα στο eurogroup, στις 22 Ιανουαρίου.

Μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, η ατζέντα, σύμφωνα με τον κο Δραγασάκη, είναι σαφής.

Επί τάπητος θα τεθεί η τέταρτη αξιολόγηση, η ελάφρυνση του χρέους και το μεταμνημονιακό καθεστώς.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του ΔΝΤ το οποίο ολοκληρώνεται τον Αύγουστο, ο κος Δραγασάκης εξέφρασε την επιθυμία της κυβέρνησης να έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα, τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση με τη συνδρομή της παγκόσμιας τράπεζας ετοιμάζει ριζικές αλλαγές.

Οι αλλαγές θα αφορούν στον τρόπο αδειοδότησης επιχειρήσεων, στη σύσταση νέου συστήματος εποπτείας αγορών και στην εκπόνηση νέου πλαισίου για στρατηγικές επενδύσεις.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας