Μητσοτάκης: Σε κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα υπάρχει κανένας συγγενής μου

Την απόφασή του να μην υπάρξει κανένας συγγενής του στη μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα, διατυπώνει μέσω της Καθημερινής της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει πως ξέρει ότι αυτό είναι σκληρό και άδικο, ειδικά για την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ακόμα πως στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα προτείνει την αποσύνδεση της ανάδειξης Πρόεδρου της Δημοκρατίας από τις πρόωρες εκλογές. Έτσι, σε περίπτωση αδιέξοδου στη Βουλή η εκλογή Πρόεδρου θα γίνεται απευθείας από το λαό άλλα χωρίς διάλυση της εθνικής αντιπροσωπείας.

Στο μεταξύ, κατά την ομιλία του στο 7ο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης όσον αφορά τους πλειστηριασμούς αποτελεί ένδειξη μιας πολιτικής εξαπάτησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε εξάλλου ότι «το σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου σχετικά με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, θα διερευνηθεί μέχρι τέλους από τη Βουλή και θα διερευνηθούν οι ευθύνες όλων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καθημερινή της Κυριακής
Πηγή: skai.gr