Βολές κατά της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

Με το «μασάζ» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς να ερευνάται ακόμα αν απέδωσε, η κυβέρνηση καλείται να δώσει εξηγήσεις και στην αντιπολίτευση, η οποία την κατηγορεί ότι αφήνει απροστάτευτη την πρώτη κατοικία πολιτών για μικρά ποσά και που δεν ανήκουν στην κατηγορία των στρατηγικών κακοπληρωτών.

«Κανένα ‘λαϊκό’ σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», σχολιάζει δηκτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, καλώντας με επίκαιρη ερώτησή του τον υπουργό Οικονομίας να απαντήσει ξεκάθαρα εάν ισχύουν τα δημοσιεύματα που θέλουν πρώτες κατοικίες να βγαίνουν στο «σφυρί» για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ, αλλά και τι προτίθεται να κάνει για να διασφαλιστεί ο σαφής διαχωρισμός στρατηγικών κακοπληρωτών και πρώτης κατοικίας.

Ο βουλευτής χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» τις εικόνες αστυνομικής καταστολής στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, ενώ διατυπώνει απορίες και σχετικά με την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ζητά στοιχεία για το αν αυτή έχει ολοκληρωθεί και πώς ανταποκρίθηκε κατά την πρώτη λειτουργία της, καθώς όπως σχολιάζει φαίνεται να έχει «στηθεί πρόχειρα» και δεν παρέχει εχέγγυα καλής λειτουργίας.

Στον υπουργό Οικονομίας, απευθύνεται και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αφήνει απροστάτευτη την πρώτη κατοικία ενόψει του νέου κύματος πλειστηριασμών, ενώ δεν προχωρά και σε ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια.

«Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ξεκίνησαν στις 29/11, με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου, με ΜΑΤ και δακρυγόνα, και αφορούσαν και «λαϊκές» κατοικίες, στη Νίκαια, στο Μοσχάτο, στην Πλατεία Αμερικής», σημειώνει χαρακτηριστικά στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Υπενθυμίζει αιχμηρά το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και καλώντας τον να ξεκαθαρίσει αν θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας και το διαχωρισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών από τα λαϊκά νοικοκυριά.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά