Ο Νίκος Παππάς προσλαμβάνει 206 στην ΕΡΤ και βρίζει τον ΣΚΑΪ

Την πρόσληψη 206 εργαζομένων στην ΕΡΤ, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμες -όπως είπε- ιδιότητες, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

«Οι προσλήψεις αυτές δεν είναι σπατάλη, αλλά θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση πόρων» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνοντας ότι σήμερα η ΕΡΤ αναγκάζεται να χρησιμοποιεί ιδιωτικά εξωτερικά συνεργεία για να καλύψει κενά που υπάρχουν, με αποτέλεσμα το κόστος να εκτινάσσεται.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ένας «μοντέρ» κοστίζει στην ΕΡΤ -από διάθεση ιδιωτικής εταιρείας- 2.000 ευρώ, όταν ο μέσος όρος μισθού εργαζόμενου της είναι στα 1.500 ευρώ.

«Θα ακουστεί κριτική από κόμματα και ιδιωτικούς τομείς. Τους καλώ να είναι προσεκτικοί, γιατί η ΕΡΤ δεν είναι ΣΚΑΪ να υποκλέπτει παραγόμενο προϊόν. Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν υλικό της ΕΡΤ για το κοινό τους τζάμπα» είπε ο Νίκος Παππάς, υποστηρίζοντας ότι η ΕΡΤ, που έχει έσοδα 180 εκατομμύρια ευρώ από ανταποδοτικά τέλη, συνέβαλλε φέτος με 55 εκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.

Πηγή: skai.gr