Βερβεσός: Αν δεν ληφθούν μέτρα δεν θα διενεργηθούν πλειστηριασμοί την Τέταρτη

Ανησυχία στην κυβέρνηση και αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η εξέλιξη του θέματος των πλειστηριασμών με αφορμή και τα πρωτοφανή επεισόδια στο Ειρηνοδικείο.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ζητήθηκε να νομοθετηθεί με σαφήνεια το πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία μέχρι το σκαλοπάτι των 300.000 ευρώ και να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών.

«Ήταν λάθος η ρίψη χημικών από την αστυνομία στο Ειρηνοδικείο» δήλωσε χθες το βράδυ ο Νίκος Τόσκας παρότι κατηγόρησε και τις συλλογικότητες που ψέκασαν τους αστυνομικούς με σκόνη από πυροσβεστήρες.

«Αν δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα την επομένη Τέταρτη δεν θα διενεργηθούν πλειστηριασμοί
. Θα πρέπει η πολιτεία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς» είπε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Βερβεσός, μέλος του ΔΣΑ, αναφερόμενος στα επεισόδια των πλειστηριασμών.

«Αν κάθε Τετάρτη γίνονται τέτοια επεισόδια, τις επόμενες ημέρες δεν θα λειτουργεί το Ειρηνοδικείο και η ελληνική δικαιοσύνη.Το δημόσιο πληρώνει για την αναβολή και οι υποθέσεις των πολιτών μένουν πίσω» τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι κινδύνεψαν υπάλληλοι και δικηγόροι που μπήκαν την επομένη ημέρα μέσα στο Ειρηνοδικείο και δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν.
Πηγή: skai.gr