Λοβέρδος: Σκάνδαλο που εκθέτει την κυβέρνηση η υπόθεση της Σ. Αραβίας

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε λόγο για σκάνδαλο που εκθέτει την κυβέρνηση, αμέσως μετά την ενημέρωση σχετικά με έγγραφα της υπόθεσης της Σαουδικής Αραβίας, στο υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ δήλωσε πως μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή, «αυτές τις τρεις ημέρες που ακολούθησαν ζήσαμε εκδηλώσεις ενός καθεστώτος φόβου και πανικού, που δημιουργούσε συνθήκες αναξιοπρέπειας σε ό,τι αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, άγνωστες στο παρελθόν».

Τόνισε ότι «εκτυλίχθηκε μια πραγματική διάθεση εξευτελισμού
των δημοκρατικών θεσμών με κάθε τρόπο». «Μας ζητήθηκαν πληρεξούσια, δόθηκαν, μας ζητήθηκαν να τα προσκομίσουμε και σήμερα κατά την εδώ επίσκεψή μας. Να υπογράψουμε ότι τα παραδώσαμε. Με συνθήκες αναξιοπρέπειας να λάβουμε γνώση, που τελικά δεν έχουν ιδιαίτερη αξία, τουλάχιστον δεν έχουν την αξία που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη Βουλή την περασμένη Δευτέρα» πρόσθεσε. 

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «η ενημέρωση αφορούσε δύο τηλεγραφήματα με τη διαβάθμιση που ο Πρωθυπουργός είπε. Λείπει οπωσδήποτε και ένα τρίτο, αυτό το οποίο ο Πρωθυπουργός ανέφερε την πληροφορία πως πρόσωπο, αξιόπιστη πηγή κατά τον πρέσβη, δήλωσε ότι συμμετέχει στα υπουργικά συμβούλια της Σαουδικής Αραβίας και μετά απαντήθηκε από τη Σαουδική Αραβία πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει».

«Αυτό το τηλεγράφημα που εμπεριέχει την πληροφορία ότι συμμετέχει κάποιος αξιόπιστος στα υπουργικά συμβούλια της Σαουδικής Αραβίας δεν μου δόθηκε, το ζήτησα, θα το αναζητήσει και ο κ. Κατρούγκαλος» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος. 

Ο κ. Λοβέρδος καταλόγισε στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Εξωτερικών και άλλους υπουργούς ότι υπέγραψαν «μία διακρατική συμφωνία που δεν ήταν διακρατική συμφωνία», καθώς και ότι γνώριζαν το όνομα του μεσάζοντα.
«Όλα αυτά συγκροτούν ένα σκάνδαλο που εκθέτει την κυβέρνηση», κατέληξε.
Πηγή: skai.gr