Σαουδαραβικών απορρήτων το ανάγνωσμα στο ΥΠ.ΕΞ

Σε αναγνωστήριο διαβαθμισμένων εγγράφων σχετικά με τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, αναμένεται να μετατραπεί σήμερα το απόγευμα του Υπουργείο Εξωτερικών, μετά το προσκλητήριο του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου προς τους πολιτικούς αρχηγούς ή τους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους τους, για να λάβουν γνώση όσων είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός στη Βουλή την περασμένη Δευτέρα.

Η πρόσκληση δημοσιοποιείται μέσω επιστολής του κ. Κατρούγκαλου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία τον ενημερώνει για τη δυνατότητα πρόσβασης στα έγγραφα σήμερα και ώρα 6 με 8 το βράδυ και έρχεται στον απόηχο των οξύτατων διαμαρτυριών των βουλευτών Γιώργου Κουμουτσάκου (ΝΔ) και Ανδρέα Λοβέρδου (ΔΗ.ΣΥ) περί «μπλόκου» στην πρόσβαση την οποία ζήτησαν από το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Εξωτερικών, σας γνωρίζω ότι τα απόρρητα έγγραφα διαβάθμισης του υπουργείου Εξωτερικών στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ στη συνεδρίαση της 27ης Νοεμβρίου, με τη μνεία ότι θα είναι στη διάθεση των επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, θα είναι διαθέσιμα στο γραφείο μου την Πέμπτη 30.11.2017 μεταξύ 18.00 και 20.00», αναφέρει στην επιστολή του προς τον Νίκο Βούτση ο κ. Κατρούγκαλος.

Ξεκαθαρίζει, δε, ότι πρόσβαση στα επίμαχα έγγραφα, τα οποία σύμφωνα με τον πρωθυπουργό αναφέρονται στον επιχειρηματία Τζον Σφακιανάκη, μπορούν να έχουν εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς και οι ειδικά εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους.

«Παρακαλώ να γνωστοποιήσετε τη δυνατότητα αυτή στους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων», καταλήγει η επιστολή του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών.

Κατόπιν τούτου αναμένονται με ενδιαφέρον τα συμπεράσματα που θα αποκομίσουν από την ανάγνωση των επίμαχων εγγράφων οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά