Μητσοτάκης: Εγγυώμαι προσωπικά ότι η αλήθεια θα λάμψει

Στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Α. Τσιπρα. Πριν αρχίσει την τοποθέτησή του στους τομεάρχες της ΝΔ σχολιάζοντας τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, την οποία χρησιμοποίησε για να κλείσει την ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας με καληνύχτισε και έφυγε τρέχοντας. Εγώ κοιμήθηκα μια χαρά, μάλλον αυτός έχει πολλούς λόγους να έχει χάσει τον ύπνο του», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αγχωμένος να ταυτίζεται με έναν απαξιωμένο υπουργό. Ο πρωθυπουργός των φόρων είναι και πρωθυπουργός των μεσαζόντων. Τσίπρας και Καμμένος είναι σφιχταγκαλιασμένοι σε ένα σπιράλ τοξικότητας. Είναι δύο όψεις του ίδιου απαξιωμένου νομίσματος», τόνισε συμπληρώνντας ότι η ΝΔ δεν πήρε καμία σοβαρή απάντηση κατά τη χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία.

«Ρωτήσαμε και δεν πήραμε καμία απάντηση, γιατί μπήκε μεσάζοντας σε μία διακρατική συμφωνία που απαγορεύεται από τον νόμο. Γιατί ο ίδιος μεσάζοντας μπαινόβγαινε στο υπουργείο; Για ποιο λόγο η Σαουδική Αραβία μιλάει για 100.000 βλήματα και η ελληνική κυβέρνηση μιλάει για 300.000; Υπάρχει συμφωνία τελικά και αν υπάρχει πού είναι τα λεφτά; Σε όλα αυτά δε δόθηκε καμία πιστευτή απάντηση», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός παρέχει πλέον μία άνευ όρων στήριξη στον κ. Καμμένο. «Είναι πλέον συνένοχος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι για το κόμμα του η υπόθεση με τη Σαουδική Αραβία δεν τελείωσε και ανακοίνωσε ότι το πρωί ζήτησε από τα μέλη του κόμματος στην Επιτροπή Εξοπλισμών να καλέσουν τους άμεσα εμπλεκόμενους.

«Φαντάζομαι αν δεν έχει κάποιος κάτι να κρύψει, δεν έχει λόγο να μην προσέλθει. Εγγυώμαι προσωπικά ότι η αλήθεια θα λάμψει», ξεκαθάρισε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση απαξιώνεται περισσότερο στη συνείδηση του πολίτη και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει ζητήσει ήδη την παραίτηση του Χρήστου Σπίρτζη, με αφορμή τη δήλωσή του πως είναι υπερήφανος για όλα αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση για τα αντιπλημμυρικά έργα.

«Μόνο και μόνο για αυτή τη δήλωση ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να τον στείλει σπίτι του. Θα έπρεπε να ντρέπεται και όχι μόνο αυτός. Κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Εντός της εβδομάδας θα δώσουμε στη δημοσιότητα το πόρισμα της συγκεκριμένης επιτροπής που συστήσαμε», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης που ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με αναφορές στην οικονομία.

«Η έξοδος από την κρίση που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι για την πλειονότητα των πολιτών είναι μία εικονική πραγματικότητα. Επενδύσεις δεν γίνονται. Τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται, αυξάνονται οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία. Οι κατασχέσεις έχουν γίνει μία καθημερινότητα. 300.000 συνταξιούχοι περιμένουν να πάρουν σύνταξη , που δε δίνονται για να πανηγυρίζουν κάποιοι για υψηλά πλεόνασμα. Ο πρωθυπουργός των φόρων κ. Τσίπρας έχει κάνει τους Έλληνες τους πιο ψηλά φορολογούμενος. Η μεσαία τάξη διαλύεται με συνειδητή απόφαση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για να τους χειραγωγήσουν μέσω επιδομάτων», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει συγκροτημένο σχέδιο για τη χώρα μετά το 2018.

Ο Πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας πλήττει τους πιο αδύναμους

Την ώρα που ο ΟΟΣΑ και η ΕΕ συμφωνούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η υψηλή φορολογία, ο «πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας» πλήττει τους πιο αδύναμους με το υψηλότερο ποσοστό έμμεσης φορολογίας, υπογράμμισε μιλώντας στους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η μεσαία τάξη «διαλύεται συνειδητά» από τους κυβερνώντες που προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη φτωχοποιημένη κοινωνία μέσα από επιδόματα «ελεημοσύνης», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό για «δήθεν ταξική πολιτική» που επί της ουσίας κάνει δυσκολότερη τη ζωή για τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα.

Το Μαξίμου επιδίωξε υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα από αυτά που είχαν ζητηθεί, ώστε να μοιράσουν κάποια χρήματα πίσω, εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει και στο παρελθόν κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι το «ύπερ-πλεόνασμα» είναι προϊόν υπερφορολόγησης και εκτεταμένης εσωτερικής στάσης πληρωμών από πλευράς του Δημοσίου.

Κάνοντας λόγο για «βαθιά περιφρόνηση» της συγκυβέρνησης προς τους πολίτες που εξαθλιώνει ώστε στη συνέχεια να τους χειραγωγεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα φέρει δουλειές και θα μειώσει τους φόρους, εξασφαλίζοντας παράλληλα έναν καλύτερο δημόσιο τομέα για όλους.
Πηγή: skai.gr