Λοβέρδος: Το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει στο έγγραφο της συμφωνίας

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία.

Όπως είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει στο έγγραφο της συμφωνίας αλλά υπάρχουν έγγραφα, που δείχνουν πως το υπουργείο Άμυνας επεδίωκε οπωσδήποτε τη συνεργασία με τον επιχειρηματία Παπαδόπουλο, τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε τρόφιμο του υπουργείου Άμυνας.

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε πως η συμφωνία με τη Σ. Αραβία δεν είναι διακρατική καθώς υπεγράφη με μεσάζοντα αν και το Ριάντ είχε ενημερώσει δια του Έλληνα πρέσβη, ότι επιδιώκει συμφωνία κράτος με κράτος.

Γνωστοποίησε δε, ότι υπάρχει έγγραφο του ελληνικού ΥΠΕΞ που αναφέρει πως καλό θα είναι για τον κ. Παπαδόπουλο να λάβουν ζητήσουν προηγουμένως τη γνώμη της ΕΥΠ.

Επιπλέον, ο κ Λοβέρδος διερωτήθηκε γιατί επιδιώκει «ντε και καλά» το υπουργείο συμφωνία με μεσάζοντα και σημείωσε πως ο ίδιος κατέθεσε στη Βουλή δύο ενδεχόμενα: Είτε να υπάρχει θέμα διαφθοράς, είτε να υπάρχει πολιτικό θέμα, π.χ. Υεμένης  

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι όταν ο Π. Καμμένος παρουσίασε την πρόθεση του για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία κανείς δεν είπε "όχι" και σημείωσε με νόημα πως διαφωνούντες βουλευτές είναι μέλη της επιτροπής.

Όπως αποκαλύπτει εν τω μεταξύ, η «Καθημερινή της Κυριακής» ο φερόμενος ως μεσάζων ήθελε να γίνει συνέταιρος με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και προωθούσε την συμπαραγωγή βομβών αεροπορίας που θα διοχετεύονταν στην Σαουδική Αραβία.

Όπως προκύπτει από αλληλογραφία της ΕΑΣ, που επικαλείται η Καθημερινή, ο κ Παπαδόπουλος είχε στείλει επιστολές και είχε επισκεφθεί την ηγεσία της εταιρίας προκειμένου να του παραχωρήσουν χώρους στο Λαύριο για την παραγωγή των βομβών.

Το κλίμα πολιτικής έντασης που έχει πυροδοτήσει η υπόθεση αναμένεται να κορυφωθεί αύριο στη Βουλή με μετωπική σύγκρουση μεταξύ των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη.
Η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή Μαύρου Θανάτου αναφέρει σε δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης με αφορμή την υπόθεση με τη Σαουδική Αραβία.
Πηγή: skai.gr