Κλείσιμο

ΝΔ: Δελτία Τύπου του ΥΕΘΑ με συναντήσεις Παπαδόπουλου στο Πεντάγωνο

Συναντήσεις του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι οποίες αποτυπώνονται σε μια σειρά από δελτία Τύπου του ίδιου του ΥΕΘΑ, προανήγγειλε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. Όπως επισήμανε, τα δελτία Τύπου θα έρθουν στο προσκήνιο τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα, η Μαρία Σπυράκη τόνισε ότι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος θα πρέπει τη Δευτέρα (κατά τη συζήτηση της επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή) να δώσουν πειστικές απαντήσεις σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα.  

«Γιατί σε διακρατική συμφωνία υπάρχει μεσάζοντας; Ποιος είναι ο κ. Παπαδόπουλος και ποια είναι η σχέση του με τον κ. Καμμένο; Σε ποιες αγοραπωλησίες όπλων έχει εμπλακεί; Γίνεται λόγος για 300.000 βλήματα, την ώρα που η Σαουδική Αραβία ενδιαφέρεται για 100.000. Τι θα γίνονταν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα;» διερωτήθηκε. 

Σε ό,τι αφορά το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από τα απόρρητα έγγραφα, η εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος αντέδρασ έντονα στη δημοσιοποίηση των διαβαθμισμένων εγγράφων, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια, επέβαλε με δικό του νόμο προ έτους, όλες τις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών, άνω των 25.000 ευρώ, να αποστέλλονται στη Βουλή και οι βουλευτές να ενημερώνονται γι’ αυτές. «Το ξαναλέω: να ενημερώνονται οι βουλευτές για δαπάνες απόρρητες του Υπουργείου Εξωτερικών άνω των 25.000 ευρώ. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, τι έχει να κρύψει η Κυβέρνηση και δεν θέλει να τις δουν οι βουλευτές;» διερωτήθηκε.

«Επαναλαμβάνω, η διαδικασία (δημοσιοποίησης των εγγράφων) αφορά μόνο στους βουλευτές και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία διαρροή. Τι έχει, λοιπόν, να κρύψει η Κυβέρνηση και δεν θέλει να δίνει σε βουλευτές έγγραφα που αφορούν μια απόφαση διακρατικής συμφωνίας 66 εκατ. ευρώ;» πρόσθεσε.
 
Κατηγόρησε εξάλλου για όψιμη υποκρισία στην υπόθεση του Πάνου Καμμένου ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πώληση αμυντικού υλικού στην Σαουδική Αραβία.

«Οι αντιρρήσεις Φίλη, Κυρίτση και Σκουρλέτη δεν στρέφονται μόνο κατά του χειρισμού του κ. Καμμένο, αλλά και εναντίον του κ. Κοτζία που είναι ο πρώτος αποδέκτης όλων αυτών των απόρρητων εγγράφων και χαράζει και την εξωτερική πολιτική, αλλά και του κ. Τσίπρα που προεδρεύει το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Μίλησε για προσπάθεια απόκρυψης εγγράφων για να μην ενημερωθούν οι βουλευτές.

«Η κυβέρνηση είναι αγκαλιά με ένα λαθρέμπορο και ο Τσίπρας ταυτίζεται με τον Καμμένο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης για την πολύκροτη υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας και τον Βασίλη Παπαδόπουλο. 

«Εκ των πραγμάτων έχει ματαιωθεί η συμφωνία (με το Ριάντ) δεν κατέθεσαν τα χρήματα» δήλωσε από πλευράς του στον σταθμό μας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης. 

Για συνέχεια στις αποκαλύψεις για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας μίλησε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, προσθέτοντας ότι «η υπόθεση δεν σταματάει στη συζήτηση της Δευτέρας. «Τη Δευτέρα δεν τελειώνει αυτή η ιστορία, αν σήμερα είναι Black Friday, τη Δευτέρα θα είναι Black Monday» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας. 

Aπό την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στον σταθμό μας ότι «δεν καταλαβαίνω γιατί διαβάθμισε τα έγγραφα αυτός που τα διαβάθμισε». «Θέλουν να κρύψουν τις πομπές τους, φοβούνται την υπογραφή τους» παρατήρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Επίσης έκανε λόγο για απολύτως καθεστωτική συμπεριφορά της κυβέρνησης. «Οι ίδιοι δεν είναι Ερντογάν, δεν έχουν την πορεία του Ερντογάν» σχολίασε με νόημα, δηλώνοντας ότι ο κ. Βούτσης είναι πρόεδρος της Βουλής, όχι υπουργός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. 

Πηγή: skai.gr