ΝΔ: Τι έχουν να κρύψουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος για τη Σ. Αραβία;

«Τι έχουν να κρύψουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος;» διερωτάται η ΝΔ για την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, με αφορμή την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, που προειδοποιεί με φυλάκιση όσους διαρρέουν απόρρητα έγγραφα, αλλά και την απόφαση του πρόεδρου της Βουλής να σφραγίσει και να παραδώσει τα έγγραφα στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης.

«H πρωτοφανής άρνηση του κ. Ν. Βούτση να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών σε έγγραφα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Καμμένου και οι απειλές του Ν. Κοτζιά για τις ποινές που επισείονται σε περίπτωση δημοσίευσής τους, απλά επιβεβαιώνουν τον πανικό της Κυβέρνησης» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τι άραγε έχουν να κρύψουν για μια διακρατική συμφωνία την οποία είχε εγκρίνει η Βουλή, χωρίς μεσάζοντες; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες και θα υποχρεωθούν να απαντήσουν την Δευτέρα οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος» προσθέτει η ΝΔ. 
 
Σημειώνεται ότι η επερώτηση της ΝΔ στη Βουλή για την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία θα συζητηθεί τη Δευτέρα στη 1μμ. 

Μετά από το θόρυβο που προκλήθηκε από την απαγόρευση πρόσβασης σε έγγραφα που αφορούν την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ακόμα και σε βουλευτές, ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω, αναφέροντας ότι επιτρέπει την πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας. 

Την Τετάρτη, το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε με φυλάκιση όσους διαρρέουν απόρρητα έγγραφα, «φωτογραφίζοντας» τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής σφράγισε και παρέδωσε τα έγγραφα στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης.

Την ύπαρξη και νέων στοιχείων για την υπόθεση της πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία προανήγγειλε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ ο κ. Λοβέρδος, λέγοντας ότι και η ΔΗΣΥ, μετά τη ΝΔ, θα καταθέσει τη δική της επερώτηση τις επόμενες ημέρες, όταν κρίνει ότι πρέπει να δοθεί συνέχεια στο θέμα. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι είναι ξεκάθαρο πια ότι η Σαουδική Αραβία ζητούσε να αγοράσει μόνο 100.000 βλήματα και διερωτήθηκε πού θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000. «Θα τα καρπωνόταν ο μεσάζοντας ή θα πήγαιναν σε κάποια τρίτη χώρα Είναι θέμα διαφθοράς, ή είναι θέμα Υεμένης;» διερωτήθηκε. 

Για πανικό της κυβέρνησης, και προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, όσον αφορά την υπόθεση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στον απόηχο του «μπλόκου» στους βουλευτές της πρόσβασης στα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση. 

«Ο λαός λέει Κυριακή κοντή γιορτή, Δευτέρα κοντή γιορτή λοιπόν, ας περιμένουμε όπως έγινε το Βατερλώ για τη δημόσια τάξη, θα γίνει και ένα άλλο Βατερλώ του Μητσοτάκη, το τι είναι και δεν είναι καθαρό θα αποκαλυφθεί με στοιχεία τη Δευτέρα» ανέφερε για την πολύκροτη υπόθεση η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. 

«Το στυλ της ζωής του κ. Καμμένου δεν ταιριάζει με το πόθεν έσχες του» δήλωσε στον σταθμό μας ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος. 
Πηγή: skai.gr