Αντεπίθεση Λοβέρδου: Ανεδαφικές και κενές απειλές από ΥΠΕΞ και Βούτση

Στην αντεπίθεση πέρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τις αιχμές που άφησαν εναντίον του το υπουργείο Εξωτερικών και ο Πρόεδρος της Βουλής για το γεγονός ότι κατέθεσε διαβαθμισμένα έγγραφα στη Βουλή που συνδέονται με τις προσπάθειες πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε πως δεν κατέθεσε τα έγγραφα στα πρακτικά της Βουλής – όπου θα υπήρχε κίνδυνος παράνομης δημοσίευσης – αλλά με την καθιερωμένη και πολυχρησιμοποιημένη πρακτική που επιτρέπει σε βουλευτές να έχουν πρόσβαση σε απόρρητα αρχεία υπό την επιτήρηση υπαλλήλου της Βουλής.

Κατηγόρησε μάλιστα τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ότι παίζουν το χαρτί των διαβαθμισμένων εγγράφων και κάνουν λόγο για ποινές κάθειρξης σε μία προσπάθεια να συγκαλύψουν «τα ψεύδη, τις αστοχίες και τις πομπές» της κυβέρνησης όσον αφορά την εμπλοκή του μεσάζοντα για την πώληση στρατιωτικού υλικού στους Σαουδάραβες.

Ο κ. Βούτσης ζήτησε νωρίτερα το σφράγισμα των εγγράφων που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος και τη διαβίβασή τους στο Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι κανένα κόμμα δεν εξέφρασε ενστάσεις.

«Αλλού οι πονηριές, οι άνθρωποι αυτοί με τη δημοκρατία δεν έχουν σχέση», είπε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι το κύριο ερώτημα είναι ο ρόλος του μεσάζοντα Παπαδόπουλου στις διαπραγματεύσεις.

Προσέθεσε ειρωνικά πως ό,τι κι αν προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση ήδη για την υπόθεση των βλημάτων μιλάει όλη η Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr