Μητσοτάκης: Περιμένουμε τον Τσίπρα να απολογηθεί κι αυτός για τη Σ. Αραβία

Η Νέα Δημοκρατία θα καλοδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή τη Δευτέρα, ώστε να ακούσει και τη δική του απολογία για τις προσπάθειες του Πάνου Καμμένου για πώληση βλημάτων του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο 6ο προσυνέδριο της ΝΔ, στην Αθήνα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε αιχμηρά ότι μετά από «17 ημέρες σιωπής» ο πρωθυπουργός «εμφανίστηκε επιτέλους για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο».

Υπενθύμισε δε παλαιότερη δήλωση του υπουργού Άμυνας ότι προτίθεται να πορευτεί μέχρι τέλους «σφιχταγκαλιασμένος» με τον κ. Τσίπρα, σχολιάζοντας ότι σύντομα θα έλθει το τέλος και για τους δύο εταίρους, καθώς θα υποστούν την «ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Αναφερόμενος στην καθημερινή ασφάλεια των πολιτών, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι παρέχει κάλυψη σε ομάδες κουκουλοφόρων και αντιεξουσιαστών, τους οποίους «δεν θέλουν να θίξουν».

«Η Ελληνική Αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της όταν την αφήνουν», είπε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημείωσε ότι ο ίδιος θέλει ένα σχέδιο συνολικής αναμόρφωσης και αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ της κατασκευής τουλάχιστον μίας φυλακής υψίστης ασφαλείας και αυστηροποίησης των κανόνων χορήγησης άδειας σε βαρυποινίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στο μέτωπο της οικονομίας, λέγοντας ότι μετά και την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιβάλει και αποδεχτεί μέτρα που υπερβαίνουν τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Το 2018 θα έχουμε πρόσθετα μέτρα ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ», σημείωσε, προσθέτοντας μάλιστα μεγάλο μέρος των μέτρων χτυπά – πέρνα της μεσαίας τάξης – και τους πιο αδύναμους.

«Πήραν πολλά […] μέσω μίας επιλογής βίαιης και βάναυσης φορολόγησης και είναι και περήφανοι», είπε.
Πηγή: skai.gr