Για κυνήγι εξιλαστήριου θύματος κατηγορεί τον Μητσοτάκη η Δούρου

Για «μονταζιέρα» και κυνήγι «εξιλαστήριου θύματος» κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή ενώ «χρεώνει» διαστρέβλωση της αλήθειας στη Ντόρα Μπακογιάνη.

«Οι συμπολίτες μας, που έχουν και μνήμη και κρίση, δεν έχουν να περιμένουν τίποτε καλύτερο από εκείνους που επί χρόνια θήτευσαν σε καίριες θέσεις όπως αυτή του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Το Περιβάλλον ήταν ο μεγάλος απών από τους απολογισμούς των θητειών τους», απαντά τόσο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κα Δούρου.

Στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εγκλήματα και πλήρη έλλειψη σοβαρών έργων υποδομής», επιρρίπτοντας την ευθύνη στην Περιφέρεια που δεν υλοποίησε τα δρομολογημένα αντιπλημμυρικά έργα από την προηγούμενη διοίκηση.

Εκτός από τον αρχηγό της ΝΔ και η Ντόρα Μπακογιάννη επέρριψε ευθύνες στη Ρένα Δούρου, σημειώνοντας πως ο τέως περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός είχε παραδώσει στην περιφερειάρχη πλήρη και εγκεκριμένη μελέτη «που θα προφύλασσε την περιοχή από μεγάλη καταστροφή (…) Υπάρχει μέγιστη πολιτική ευθύνη της άρνησης, της αδράνειας και πρέπει να αποδοθεί».

Η Ρένα Δούρου κατηγορεί την Ντόρα Μπακογιάννη πως «συνειδητά διαστρεβλώνει» την πραγματικότητα, στο πλαίσιο της «εκστρατείας στοχοποίησης με ψεύδη και παραπληροφόρηση».
Η ίδια υποστηρίζει πως ο τέως Περιφερειάρχης είχε ενταγμένα 57 «μικρά και τοπικής κλίμακας» αντιπλημμυρικά έργα, εντός αστικού ιστού, χωρίς να προβλέπονται κάποιες σοβαρές παρεμβάσεις στα μεγάλα ρέματα της Αττικής.

«Πρόκειται συγκεκριμένα για 60 εκατομμύρια για 57 αντιπλημμυρικά, την ώρα που η δική μας Διοίκηση ωριμάζει και προχωράει 197 συνολικού προϋπολογισμού 592.732.647,11 εκ. ευρώ», εξηγεί η κα Δούρου.

ΝΔ: Η περίπτωση της Δούρου θα εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ασχοληθεί με την κυρία Δούρου. Η περίπτωση της, άλλωστε, θα εξεταστεί από την Δικαιοσύνη στην οποία η ίδια προσέφυγε για να διερευνηθούν οι ευθύνες της», απαντά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.
Πηγή: skai.gr