Γεννηματά: Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας την απόπειρα μετάθεσης των ευθυνών, προσβλητική.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι τα μέτρα που έγιναν τα προηγούμενα έτη δεν επαρκούν και ζήτησε να ξεπαγώσουν οι μελέτες και τα έργα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει περικόψει 722 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να αναστείλει άμεσα την πληρωμή οφειλών των πληγέντων νοικοκυριών προς το κράτος και τις τράπεζες , καθώς επίσης και τους πλειστηριασμούς.

Αναφερόμενη στο κοινωνικό μέρισμα, ζήτησε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να τηρήσει την δεσμευσή του ότι προτίθετο να παραιτηθεί σε περίπτωση μείωσης του αφορολόγητου, όπερ και εγένετο και απευθυνόμενη στη ΝΔ, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη παροχή αποτελεί πρόταση του ΠΑΣΟΚ και πιο συγκεκριμένα του Βασίλη Κεγκέρογλου.

Πρόσθεσε δε ότι το μέρισμα προήλθε από την υπερφορολόγηση και όχι από την ανάπτυξη καθώς επίσης και από την περικοπή συντάξεων και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα του, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι εφαρμόζει μία πολιτική φτωχοποίησης.

«Ποιος είναι τελικά ο απολογισμός της τριετίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Χάθηκαν από την οικονομία μας 86 δισ. ευρώ. Οι πολίτες επιβαρύνθηκαν σωρευτικά με μέτρα 18,5 δις ευρώ. Και δίνεται ως «κοινωνικό μέρισμα», αθροιστικά 1,8 δισ. ευρώ σημείωσε και πρόσθεσε: «δηλαδή για κάθε 10 ευρώ που πληρώνει ο Ελληνικός λαός παίρνει αντίδωρο 1 ευρώ. Αυτή είναι η αλήθεια που δεν μπορεί να κρυφτεί με τερτίπια. Όσο παραμένει αυτή η Κυβέρνηση τόσο θα πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο».

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το μέρισμα για να καλύψει τις ζημιές στη ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα προκλητικό να παρουσιάζεται αυτό με τον φερετζέ της ενίσχυσης των οικονομικά αδυνάτων.

Προκλητικό χαρακτήρισε και το γεγονός να εφαρμόζεται δικαστική απόφαση και να εμφανίζεται από την κυβέρνηση ως παροχή στους συνταξιούχους.
Πηγή: skai.gr