Κλείσιμο

Τσακαλώτος: Εμείς δεν θα πάμε σπίτι μας – Θα το παλέψουμε

Εμείς δεν θα πάμε σπίτι μας ξεκαθάρισε, μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συζήτηση του ν/σ για το κοινωνικό μέρισμα. «Εμείς δε λέμε ‘’τι να κάνουμε, αυτοί είναι οι περιορισμοί, και επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο θα πάμε σπίτι μας’’. Θα μείνουμε και θα το παλέψουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Το κοινωνικό μέρισμα δεν είναι ελεημοσύνη, δεν είμαστε ευεργέτες, δεν είναι ό,τι καλύτερο, άλλα δεν είμαστε στους καλυτέρους» παραδέχθηκε.

Για εμάς το μέρισμα είναι η αρχή της συζήτησης, δεν είναι η βασική μας στρατηγική για τους φτωχούς αλλά χρειάζεται να υπάρχει μια στρατηγική για τους ανθρώπους που έχασαν το 25% του εισοδήματός τους. Πρέπει, είπε να υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια.

«Τι περιμένουν από εσάς οι μεσαίες τάξεις; Τούς έχετε εξηγήσει τι θα κόψετε; Θα κόψετε στην υγεία; Στην παιδεία; Κάτι θα κόψετε… να κάνουμε μια τέτοια συζήτηση» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Έχει αλλάξει η άποψη, ανέφερε ο υπουργός, ότι θα τα δώσουμε όλα στην επιχείρηση και μετά όλα θα πάνε στους φτωχούς. Η στρατηγική τα δίνουμε όλα στις τράπεζες.

«Αλλάζει η Ευρώπη στο Γκέτεμποργκ, μιλάνε για το κοινωνικό πυλώνα της ΕΕ, για κοινωνικά κριτήρια, μάθαμε από τα δικά σας λάθη, και τα δικά μας» σημείωσε

Πηγή: skai.gr