Κλείσιμο

Φίλης: Κυβέρνηση και περιφέρεια δεν έχουν ευθύνη για τις καταστροφές

Την άποψη ότι κυβέρνηση και περιφέρεια δεν έχουν ευθύνη για τις καταστροφές από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική εξέφρασε ο Νίκος Φίλης.

«Ήταν πράγματα τα οποία τα βρήκαμε, μην συζητάμε με τόση ευκολία ότι φταίει η κυβέρνηση, ή η Δούρου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. 

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε δε, ότι υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού για την διαχείριση των πλημμυρών από όλες τις βαθμίδες.

Ερωτηθείς εξάλλου για το κοινωνικό μέρισμα ο κ. Φίλης το χαρακτήρισε σαν «μια πράξη δικαιοσύνης», ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι δεν αναιρεί το πλαίσιο της λιτότητας. 

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για το χρέος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να πετύχει συμφωνία μείωσης του χρέους, άρα να υπάρξει και μείωση των πλεονασμάτων και να ανακουφιστεί ο κόσμος από την μεγάλη φορολογία, αλλά και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος. 

«Δεν είναι εύκολο να μιλά κανείς για δικαιοσύνη και ανάπτυξη όταν έχει 3,5% πλεονάσματα, άρα πρέπει να μειωθούν τα 3,5% πλεονάσματα» είπε. 

«Για την καταστροφή στη Μάνδρα δεν φταίει η Δούρου, αλλά η ανομία 40 ετών» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και εισηγητής του ν/σ για το κοινωνικό μέρισμα, Μάκης Μπαλαούρας.

«Φταίει η περιφέρεια και η Δούρου για 40 χρόνια ανομίας; Για μπάζωμα ρεμάτων και αποψίλωση δασών; Ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριτές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαούρας.

Η αναβληθείσα συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (2μμ) στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Πηγή: skai.gr