Τι είπε ο Τσίπρας στη Γεννηματά μετά τη νίκη της – Πυρών συνέχεια από Φώφη

«Πήρες ένα μεγάλο ρίσκο, αλλά το κέρδισες» δήλωσε το πρωί ο πρωθυπουργός στη Φώφη Γεννηματά, ο οποίος επικοινώνησε μαζί την για να τη συγχαρεί για την εκλογή της στη θέση του επικεφαλής του νέου Κεντροαριστερού φορέα.

Το τηλεφώνημα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν σύντομο, και μετά από αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο Τwitter: «Τηλεφώνησα πριν λίγο στη Φώφη Γεννηματά προκειμένου να την συγχαρώ για τη χθεσινή της εκλογή και να της ευχηθώ επιτυχία στα καθήκοντα της. Η σημαντική συμμετοχή πολιτών σε πολιτικές διεργασίες είναι ένα θετικό μήνυμα για το πολιτικό μας σύστημα. Ελπίζω η εκλογή της να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων και στον διάλογο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας, όπως ήδη γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

Πάντως, η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε βολές κατά του πρωθυπουργού, μιλώντας στο ραδιόφωνο Πρώτο Θέμα. «Ο κ. Τσίπρας δεν λειτουργεί όπως τα αλλά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρωπη. Συγκυβερνά με μια ακροδεξιά απόφυση» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, δείχνοντας να απορρίπτει, στην παρούσα φάση, τις προσπάθειες του πρωθυπουργού για προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο Κεντροαριστερό φορά. 
Πηγή: skai.gr