ΝΔ: Τσίπρας και κυβέρνηση φέρουν ευθύνες για τον τραυματισμό στα Εξάρχεια

Ευθύνες στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για τις ταραχές που λαμβάνουν χώρα στα Εξάρχεια επέρριψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον σοβαρό τραυματισμό μίας γυναίκας στο πόδι από φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από πυροσωλήνα.

«Ως πότε θα κλείνει ο κ. Τσίπρας τα μάτια σε αυτό που συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Άφησε μάλιστα αιχμές για άτομα που θέλουν την Αστυνομία «απούσα από τα Εξάρχεια και άλλους χώρους ανομίας», και για αυτό τον λόγο «δένουν τα χέρια» της ΕΛ.ΑΣ.

Την επίθεση που προκάλεσε τον τραυματισμό της δικηγόρου καταδίκασε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τυφλή ενέργεια που προκαλεί αποτροπιασμό.

«Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα», προσέθεσε το κυβερνών κόμμα.

Το θύμα, που εγχειρίστηκε και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στον «Ευαγγελισμό», επισκέφτηκε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε να βρεθούν οι δράστες.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει πως οι αρμόδιες Αρχές δεν μπορούν να συνεχίσουν να αδιαφορούν καθώς έτσι επωμίζονται και μερίδιο της ευθύνης.

«Δεν είναι δυνατόν ολόκληρες περιοχές της χώρας συνιστούν γκέτο υπό καθεστώς ανομίας. Η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα συνιστά συνενοχή».
Πηγή: skai.gr