Ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται ταχεία ανάρρωση στην τραυματισμένη δικηγόρο των Εξαρχείων

Σε καταδίκη της «τυφλής επίθεσης» στα Εξάρχεια που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό δικηγόρου, προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η γυναίκα βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» που νοσηλεύεται μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες το βράδυ.

«Η τυφλή επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου και πανεπιστημιακού από ρίψη φωτοβολίδας στο πόδι της, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, προκαλεί αποτροπιασμό», σχολιάζει η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η δικηγόρος πήγαινε στο σπίτι της όταν δέχθηκε την φωτοβολίδα. Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται σοβαρή.  Για τα επεισόδια σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν 16 άτομα αλλά αρκετοί ήταν οι κουκουλοφόροι που απέφυγαν την προσαγωγή, επιλέγοντας για κρυψώνες τους κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών. 

«Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ που εύχεται στην τραυματία ταχεία ανάρρωση.

Για περισσότερες από δύο ώρες, περίπου 100 αντιεξουσιαστές πετούσαν βόμβες μολότοφ αλλά και πέτρες προς τους αστυνομικούς, ενώ 150 άτομα έστησαν ακόμα και πρόχειρα οδοφράγματα, χρησιμοποιώντας κάδους απορριμμάτων γύρω από την πλατεία των Εξαρχείων.


Πηγή: skai.gr