Tης αμύνης τα παιδιά; Πυρά αντιπολίτευσης για το «ντου» Ρουβίκωνα στο ΥΕΘΑ

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η εισβολή του Ρουβίκωνα το μεσημέρι της Παρασκευής στο Πεντάγωνο, τη στρατιωτική μονάδα που αποτελεί την «καρδιά» των ενόπλων δυνάμεων.

Κατά την «παρέμβασή» τους, όπως την ονομάζουν στο βίντεο που ανάρτησαν, οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να περάσουν στην κεντρική πύλη του ΥΕΘΑ, έφτασαν μέχρι το κλιμακοστάσιο του κεντρικού κτιρίου, και σύμφωνα με πληροφορίες πέταξαν κάποια φέιγ βολάν με περιεχόμενο κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και υπέρ του παλαιστινιακού λαού. Δεν έγινε καμία προσαγωγή.

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι ζητησε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο οποίος έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών.

ΝΔ: «Επιτομή του εξευτελισμού»

«Η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μιας Κυβέρνησης. Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.

ΠΑΣΟΚ: «Καμία αντίδραση»

«Η καλύτερα φυλασσόμενη στρατιωτική μονάδα στο κέντρο της Αθήνας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παραβιάστηκε από περίπου είκοσι άτομα, του Ρουβίκωνα που, αφού εισέβαλαν στον αύλειο χώρο του Υπουργείου, πέταξαν φέιγ-βολάν και αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση» τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Πώς δικαιολογεί αυτό το γεγονός ο κ. ΥΕΘΑ; Ευθύνονται πάλι τα στελέχη και οι στρατευμένοι πολίτες οι οποίοι παλεύουν με τις επιπτώσεις των παραλήψεων της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Δυτική Αττική και την Σύμη ή ο επικεφαλής του Υπουργείου που θρηνεί για την τραγωδία των Ελλήνων πολιτών από τον Καναδά; Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ασυλία σ’ αυτές τις ομάδες;» διερωτάται η Χαριλάου Τρικούπη.

Το Ποτάμι: «Άντε και καφέ με τον Τσίπρα»


«Μετά τη Βουλή και τις πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα» σχολίασε σκωπτικά Το Ποτάμι τη νέα ενέργεια του Ρουβίκωνα.

ΔΗΜΑΡ: «Να επιστρέψει η κοινή λογική»

«Οι καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα και η ανεπιτυχής αντιμετώπισή τους αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κράτος να προστατέψει τους πολίτες και την ίδια την χώρα. Μετά την Ισπανική πρεσβεία, τα νοσοκομεία, την Βουλή των Ελλήνων, τώρα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας! Αλλά πώς να μην φθάσουμε έως εδώ όταν ο Πρόεδρος της Βουλής είχε πρωτοστατήσει στην απελευθέρωση των συλληφθέντων που είχαν εισβάλει στη Βουλή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι οι ενέργειες του Ρουβίκωνα είναι ακτιβιστικές!» τονίζει η ΔΗΜΑΡ. Και συνεχίζει:

«Έχοντας όμως δώσει κάλυψη σε αυτές τις παράνομες ενέργειες απέναντι στην ίδια την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου γίνονται οι ίδιοι ηθικοί αυτουργοί αυτών των επιθέσεων βίας που πλήττουν την ασφάλεια, βασικό δικαίωμα όλων των πολιτών. Για αυτό όσοι υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου δεν θα επιτρέψουμε "τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος ζούγκλας"». «Επιτέλους να επιστρέψει η κοινή λογική σε αυτό τον τόπο» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωσή της.

To βίντεο των αντιεξουσιαστών

Πηγή: skai.gr