Επικοινωνία Μητσοτάκη - Βέμπερ για τους πληγέντες στη Δυτική Αττική

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να ενεργοποιηθούν απευθείας πόροι για τους πληγέντες στη Δυτική Αττική όπως μετά τους σεισμούς στην Ιταλια.

Την ίδια ώρα προσερχόμενος στη διάσκεψη κορυφής στο Γκέτεμποργκ ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε «όλους τους εταίρους για το κύμα αλληλεγγύης που έχουν δείξει με τις δηλώσεις τους και με την προσπάθεια τους να δείξουν αλληλεγγύη και να βοηθήσουν, όπως μπορούν, την Ελλάδα σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ αλλά θα πρέπει πρώτα «να βοηθήσουμε τους πληγέντες με τις δικές μας δυνάμεις».

Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής που συγκροτήθηκε με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη και συνεδρίασε χθες, έγινε μια πρώτη αποτίμηση του μεγέθους της καταστροφής και των βασικών αιτιών που συνετέλεσαν σε αυτήν.

Στη συνεδρίαση στην οποία μετείχαν και οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής ανέδειξαν τα πρώτα πέντε μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανακούφιση των πληγέντων. Μέτρα τα οποία η Νέα Δημοκρατία θεωρεί όχι μόνον αναγκαίο, αλλά και αυτονόητο να υιοθετηθούν σήμερα κι όλας από την Κυβέρνηση.

Τα πέντε μέτρα είναι τα εξής:

- Πλήρης απαλλαγή των πληγέντων από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ
- Πάγωμα των οφειλών τους προς την Εφορία
- Δωρεάν παροχή ηλεκτροδότησης και ύδρευσης για όσο διάστημα απαιτείται για να αποκατασταθούν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή και καταστραφεί ολοσχερώς από τη θεομηνία
- Άμεση στέγαση και σίτιση όλων των κατοίκων, των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές
- 24ωρη εντατική αστυνόμευση στις γειτονιές των περιοχών που έχουν πληγεί για να μη συνεχιστούν τα απαράδεκτα φαινόμενα πλιάτσικου που, ήδη, καταγγέλλουν οι κάτοικοι
Πηγή: skai.gr