Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στη Δυτική Αττική

Ενός λεπτού σιγή τήρησε σήμερα η Βουλή στη μνήμη των 16 θυμάτων στη Δυτική Αττική.

Στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης αφιερωμένης στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εξέφρασε τη θλίψη της εθνικής αντιπροσωπείας για τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας, καθώς και στη συμπαράσταση στις οικογένειές τους.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα γίνει οργανωμένη συζήτηση αναφορικά με το τι συνέβη και η κακοκαιρία οδήγησε σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα, και σημειώνοντας ότι δεν ήταν απλώς «θεομηνία» έκανε λόγο για χιλιόμετρα μπαζωμένων ρεμάτων από τις προηγούμενες δεκαετίες, αφήνοντας αιχμές κατά των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων, αποφεύγοντας εμφανώς να αναφερθεί σε τυχόν παραλείψεις και της παρούσας κυβέρνησης.

Την οδύνη της για τις απώλειες των ανθρώπινων ζωών, εξέφρασε και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ως η μοναδική αρχηγός κόμματος που μίλησε στην εκδήλωση στην Ολομέλεια.

«Χθες η χώρα βρέθηκε ανοχύρωτη. Η φύση εκδικείται αυτούς που παραβιάζουν τους κανόνες», σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Αναφορά που ερμηνεύτηκε σε πηγαδάκια της Βουλής ως πιθανή κριτική και στη σημερινή κυβέρνηση.

Στην άποψη ότι για τα θύματα στη Δυτική Αττική δεν ευθύνεται η πρωτοφανής κακοκαιρία, αλλά οι πολιτικές υπέρ του κεφαλαίου και εναντίον των απλών ανθρώπων, επέμεινε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, βάλλοντας ουσιαστικά εναντίον όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά