Πάιατ: Οι Αμερικανοί επενδυτές ξανακοιτούν την Ελλάδα

Το 2018 θα μπορούσε να είναι έτος καμπής για την ελληνική οικονομία, δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ. Πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί επενδυτές ξανακοιτούν την Ελλάδα.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για τη Μεσόγειο, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), επανέλαβε τη δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον, να στηρίξει την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την αύξηση των επενδύσεων και της οικονομικής εταιρικής σχέσης.

«Υπάρχει μια αίσθηση ότι άνοιξε ένα παράθυρο, αλλά εναπόκειται στην κυβέρνηση να στηρίξει το ενθαρρυντικό μήνυμα που μετέδωσε ο κ. Τσίπρας όταν βρέθηκε στην Ουάσιγκτον. Ειδικότερα, όσον αφορά τη δέσμευσή του να καλωσορίσει τις επενδύσεις των ΗΠΑ, δημιουργώντας ένα επενδυτικό περιβάλλον που επιτρέπει την οικονομική ανάπτυξη» ανέφερε ο κ. Πάιατ.
Στην κατεύθυνση αυτή, εξέφρασε και την προσωπική του βούληση να στηρίξει και να ενθαρρύνει περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο κ. Πάιατ τόνισε πως νομικά οι δύο χώρες είναι δεσμευμένες να υπερασπίζεται η μία την άλλη ως μέλη του ΝΑΤΟ. Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας και υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ, κάνοντας ειδική μνεία στη βάση της Σούδας.

«Η παρουσία μας εκεί ενσωματώνει μια στενή και συνεχή συνεργασία μεταξύ των στρατευμάτων μας» συμπλήρωσε και υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να στηρίξει την ισχυρή στρατιωτική σχέση μεταξύ των δύο χωρών.
Πηγή: skai.gr