Eπικοινωνία Τσίπρα – Μακρόν για τη βιβλική καταστροφή στη Δυτική Αττική

Τη βαθιά του θλίψη για τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε επικοινωνία που είχε την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η Γαλλία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Ελλάδα στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

«Η πρεσβεία της Γαλλίας στέλνει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της κακοκαιρίας. Σ' αυτήν την τραγωδία, βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων φίλων μας» έγραψε την Τετάρτη, σε ανάρτησή του, στην ελληνική γλώσσα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεσβης της Γαλλίας στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπί.

Για καταστροφή, και ακραίο καιρικό φαινόμενο, που όμως εντάθηκε λόγω της συσσωρευμένης αδράνειας της χώρας και τις παθογένειες δεκαετιών, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη για τη θεομηνία, στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής στην Ελευσίνα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος και τοπικοί φορείς.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε σοκαρισμένος μετά την επίσκεψή του στους κατοίκους της Μάνδρας που επλήγησαν από την καταστροφική καταιγίδα.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ