Κλείσιμο

Τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία - Τσίπρας: Θα πάρουμε μέτρα (video)

Tην κήρυξη εθνικού πένθους για τα θύματα των φονικών πλημμυρών - μέχρι στιγμής 15 νεκροί, κήρυξε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. «Η κήρυξη εθνικού πένθους είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» είπε. Το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να ανακοινώσει τριήμερο εθνικό πένθος. 

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί «εμπεριστατωμένη έρευνα για να μην ξαναζήσουμε παρόμοια καταστροφή». Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων με όσα μέσα έχει στη διάθεσή της, τονίζοντας ότι θα εφαρμοστούν μέτρα στήριξης τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις καταστροφές.

Έκανε λόγο για δύσκολη στιγμή για όλη την Ελλάδα και εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων ευχόμενος ο αριθμός των νεκρών να μην αυξηθεί.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι η συνδυασμένη επιχείρηση όλων των συναρμόδιων φορέων θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, και θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Τέλος, ευχήθηκε κουράγιο και δύναμη τόσο σε όσους βρίσκονται στο επίκεντρο της τραγωδίας και ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής για τις προσπάθειές τους.

Για μια κατάσταση πρωτοφανώς δύσκολη, και μια θεομηνία που δεν έχει προηγούμενο, έκαναν λόγο νωρίτερα κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής.

Όπως επισήμαιναν oι κυβερνητικές πηγές η σημερινή «είναι ημέρα πένθους, όταν γίνει η καταγραφή των υλικών ζημιών θα ανακοινωθούν και τα μέτρα στήριξης». 

Λόγω του εθνικού πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Πέμπτη ψήφιση του νομοσχεδίου για το φετινό κοινωνικό μέρισμα.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει, έως τώρα τουλάχιστον, ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις καταστροφικές πλημμύρες δήλωσε πάντως στον ΣΚΑΪ εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πηγή: skai.gr