Τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογεί η ΝΔ ανέλυσε ο Μητσοτάκης στο Στρασβούργο

Τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογεί η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε και ανέλυσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις επαφές που είχε στο Στρασβούργο με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Γκι Φέρχοφσταντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στους συνομιλητές του ότι «το πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών της επόμενης κυβέρνησης θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις με στόχο να επαναφέρει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών εξελίξεων».

Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν οι προτάσεις για τη μεταρρύθμιση και τη νέα αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, με δεδομένες τις προτάσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, οι δύο αξιωματούχοι «έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη στην πορεία εμβάθυνσης της ΕΕ και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα» σε αυτή τη διαδικασία.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γκουίντο Ραϊμόντι.

Στις 19:00 το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει στη συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πηγή: skai.gr