Κλείσιμο

Κικίλιας για Σαουδική Αραβία: Κυβέρνηση και Καμμένος να δώσουν εξηγήσεις

Τα επιχειρήματα της ΝΔ αναλυτικά 

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις για την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού από το υπουργείο Άμυνας στη Σαουδική Αραβία, αλλά όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν νέες, εύλογες, απορίες δηλώνει ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, καλώντας τον υπουργό Άμυνας να δώσει εξηγήσεις στο Κοινοβούλιο.

«Ο κ. Καμμένος παρουσίασε ένα έγγραφο προκειμένου να υποστηρίξει πως ο κ. Παπαδόπουλος είναι μεσάζοντας της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία, το οποίο όμως αφορά άλλου είδους πυρομαχικά. Την ίδια στιγμή, ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίζεται να εκπροσωπεί ως πληρεξούσιος και το Βασίλειο της Ιορδανίας για την ίδια αγορά πυρομαχικών, ενώ ο επικεφαλής της προξενικής Αρχής στην ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ δηλώνει ρητώς ότι ο συγκεκριμένος κύριος δεν είναι πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας» σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ σε συνέντευξή του στη Real News.

«Ο κ. Καμμένος πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις, και άλλωστε η ΝΔ έχει ήδη ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με την υπόθεση, που είναι μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος» επισημαίνει ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας ξεκαθαρίζει πως η αναβάθμιση των F-16 είναι επιβεβλημένη, αποσαφηνίζει όμως πως ο υπουργός Άμυνας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλουν να έρθουν στη Βουλή και να δώσουν απαντήσεις και για αυτή τη συμφωνία, που όπως σημειώνει, θα πρέπει να θωρακίζει την εθνική κυριαρχία, να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να σέβεται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Η ΝΔ απάντησε το Σάββατο στον υπουργό Άμυνας «ότι ψήφισε να υπάρξει μια απευθείας διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, χωρίς μεσάζοντες, όπως επιτάσσει ο νόμος».

Νωρίτερα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε αναφέρει ότι «η σύμβαση με τη Σαουδική Αραβία ψηφίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, μέχρι τώρα δεν έχει εκτελεστεί και είναι απόλυτα νόμιμη και συμφέρουσα για τον ελληνικό λαό» τόνιζε. 

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται στο γραφείο του. Τον καλούμε να πάρει δημοσίως θέση για τις σκοτεινές συναλλαγές του συναρχηγού της Κυβέρνησής του» ανέφερε προηγούμενη ανακοίνωση της Πειραιώς.  
Πηγή: skai.gr