Αλιβιζάτος: Θα είναι μεγάλη επιτυχία οι 200.000 ψήφοι την Κυριακή

Στους 200.000 ψηφοφόρους έθεσε τον πήχυ για τη συμμετοχή στις εκλογές της κεντροαριστεράς, που θα γίνουν την Κυριακή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Νίκος Αλιβιζάτος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Αλιβιζάτος σημείωσε ότι αν οι συμμετέχοντες ξεπεράσουν τους 200.000 θα πρόκειται για «πολύ μεγάλη επιτυχία», ενώ αντίθετα θα συνιστά αποτυχία εάν η συμμετοχή δεν ξεπεράσεις τους 100.000 ψηφοφόρους.

Ο επιφανής συνταγματολόγος σημείωσε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τους ηττημένους υποψήφιους να «την κοπανήσουν» μετά τις κάλπες και συνεπώς θα είναι μεγαλύτερη η ενότητα του νέου φορέα.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά τις κάλπες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν κάτι να πουν και να προσφέρουν στη νέα παράταξη.

Όσον αφορά τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να διευρύνει την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Αλιβιζάτος εκτίμησε ότι στην πράξη αυτή η προσπάθεια έχει αποτύχει.

Όπως εξήγησε, στο πολιτικό DNA της η Κουμουνδούρου είναι αντίθετη στην ιδέα των μεταρρυθμίσεων, ενώ αντίθετα ο χώρος της κεντροαριστεράς διακρίνεται από την λογική της για άμεση υλοποίηση αλλαγών στη χώρα.
Πηγή: skai.gr