Λάμπρου: Σωστή η απόφαση για Κουφοντίνα - Δεν θα γίνουμε Γκουαντάναμο

Την απόφαση για χορήγηση 48ωρης άδειας στον τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα υποστήριξε την Παρασκευή το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιοσύνης,
Πάνος Λάμπρου.

«Είναι σωστή η απόφαση του εισαγγελέα και του Συμβουλίου για την άδεια Κουφοντίνα. Μετά από 16 χρόνια εγκλεισμού κάθε άνθρωπος δικαιούται μία διαδικασία επανένταξης. O Κουφοντίνας δεν απελευθερώθηκε, πήρε διήμερη άδεια με όρους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Καλώς κατάργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις φυλακές τύπου Γ', γιατί υπάρχει νομικός πολιτισμός, δεν θα γίνουμε Τουρκία ή Γκουαντάναμο. Με αγανακτεί η υποκριτική στάση κομμάτων και ορισμένων άλλων, που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, πως στην περίπτωση Κουφοντίνα, εφαρμόστηκε ο νόμος και η νομιμότητα» ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Άκουσα τη ΝΔ να κραυγάζει πολιτικά για την άδεια Κουφοντίνα και δικαίωμά της, αλλά τη νομοθεσία την έχει κάνει η ίδια» πρόσθεσε.

«Δείξτε μου ένα νόμο που να λέει ότι ένας κρατούμενος για να πάρει άδεια, πρέπει να δείξει μεταμέλεια ή να αλλάξει στάση» ερωτηθείς αν έπρεπε να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ ο ίδιος ουδέποτε έχει δείξει μεταμέλεια.

«Το ’προ Παρασκευόπουλου τιμωρητικό εξοντωτικό μοντέλο, με την εφαρμογή λογικών ‘’Αλκατράζ’’ και ‘’εξπρές του μεσονυχτίου’’, δοκιμάστηκε και απέτυχε παταγωδώς» γράφει εξάλλου ο Πάνος Λάμπρου, σε άρθρο του που τιτλοφορείται "ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ – Η άγρια ‘’κανονικότητα’’ της Νέας Δημοκρατίας", που φιλοξενείται στον ιστότοπο των 53 commonality.gr. 

Πηγή: skai.gr