ΝΔ: Ο επιχειρηματίας Παπαδόπουλος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος (και) της Ιορδανίας

Διαβάστε τα επιχειρήματα της ΝΔ αναλυτικά 

Την παρέμβαση της Δικαιοσυνης για να εξετάσει το ρόλο του Έλληνα επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλου και τις σχέσεις του με τον Πανό Καμμένο για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ζήτησε την Παρασκευή η ΝΔ δια της εκπροσώπου της Μαρίας Σπυράκη, του τομεάρχη Άμυνας Βασίλη Κικίλια και του τομεάρχη Δικαιοσύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου. 

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσίασε καινούργιο έγγραφο, του ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίζεται να εκπροσωπεί και το βασίλειο της Ιορδανίας για το ίδιο πολεμικό υλικό.

«Ποια χώρα εκπροσωπεί τελικά ο κ. Παπαδόπουλος; Τη Σαουδική Αραβία,την Ιορδανία ή μήπως κάποια άλλη; Και έναντι ποιου ακριβώς κράτους διαπραγματευόταν με τον κ. Καμμένο, όταν είναι προφανές πια ότι στενότερες σχέσεις είχε με τον υπουργό Αμύνης παρά με τα κράτη που τάχα εκπροσωπεί;» διερωτήθηκε η κ. Σπυράκη.

Παράλληλα, η ΝΔ ζητεί διευκρινίσεις και από το υπουργείο Εξωτερικών για το έγγραφο του Έλληνα προξένου και την διαμάχη με τον κ. Καμμένο.

Μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Άμυνας επέμεινε ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας στην αγορά των βλημάτων από την Ελλάδα, παρουσιάζοντας σχετικό έγγραφο.

Ωστόσο, ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι το έγγραφο που παρουσίασε στον σταθμό μας ο Πάνος Καμμένος ως επίσημο αφορά μια εντελώς διαφορετική σύμβαση.

Σύμφωνα με τη ΝΔ το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πάνος Καμμένος δεν γίνεται αναφορά στην πώληση των βλημάτων 105 mm που χρησιμοποιούνται από άρματα μάχης, αλλά «end-user certificate» για 4.000 αεροπορικές βόμβες τύπου MK82.

Mε βάση τα παραπάνω, η ΝΔ θέτει τα εξής ερωτήματα προς απάντηση:

-Τελικά ποια χώρα εκπροσωπεί ο κ. Παπαδόπουλος την Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία ή κάποια άλλη;

-Έναντι ποίου κράτους διαπραγματευόταν με τον κ. Καμμένο, όταν είναι πλέον προφανές ότι έχει στενότερες σχέσεις με τον κ. Καμμένο παρά με τα κράτη που τάχα εκπροσωπεί;

-Έγινε έρευνα για το ποιόν πράγματι εκπροσωπεί;

-Έχει κάνει κι άλλη συμφωνία ο κ. Καμμένος με τον κ. Παπαδόπουλο; Έχουν γνώση οι αμερικανικές αρχές για την πώληση υλικού ΜΚ82 με δεδομένο ότι χρειάζεται άδεια για την μεταπώληση;

-Το Υπουργείο Εξωτερικών ποια σχέση έχει με το θέμα; Ποιά είναι η άποψη του κ. Κοτζιά για το θέμα; Υπάρχει ή δεν υπάρχει σχετική αλληλογραφία στο ΥΠΕΞ;





Πηγή: skai.gr