Νέα στήριξη Τσίπρα σε Τόσκα – Το προφίλ του δράστη της επίθεσης στο ΠΑΣΟΚ

Πλήρη πολιτική υποστήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη προσέφερε και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το Νίκο Τόσκα ως «απολύτως επιτυχημένο», παρά τη νέα ένοπλη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε δε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό, επειδή ζήτησε την παραίτηση του κ. Τόσκα. Όπως είπε, η αντιπολίτευση καταφεύγει σε «αφόρητο λαϊκισμό, λάσπη, ψεύδη, ακροδεξιό παραλήρημα και εκμετάλλευση κάθε πραγματικής τραγωδίας για να στηρίξει μικροκομματικές τραγωδίες».

Το προφίλ του δράστη


Την ίδια ώρα, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται στα ίχνη των μελών της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», έχοντας σκιαγραφήσει το προφίλ των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης. Όπως έδειξε η βαλλιστική η επίθεση έγινε με το καλάσνικοφ - σφραγίδα της Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Το ίδιο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί ξανά κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στις 25 Μαΐου του 2014 και στις 10 Ιανουαρίου του 2017, όπου τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Λίγους μήνες νωρίτερα, στις 31 Ιουλίου του 2016, το ίδιο όπλο χρησιμοποιήθηκε επίσης σε επίθεση κατά της πρεσβείας του Μεξικού.

Δράστης της επίθεσης στη Χαριλάου Τρικούπη φέρεται ότι είναι ένας ψηλόλιγνος νεαρός με εκπαίδευση στα καλάσνικοφ. Στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως η Επαναστατική Αυτοάμυνα διατηρεί διασυνδέσεις τόσο με μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς όσο και με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Ο ψηλόλιγνος νεαρός, με τη βοήθεια ενός ακόμη άνδρα, πυροβόλησε τρεις φορές στο σκοπό των ΜΑΤ. Όπως φαίνεται έχουν σχέσεις με ομάδες των Εξαρχείων γνωστές στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας. Παράλληλα εξετάζεται αν ο 29χρονος συλληφθής Κ. Γιαγτζόγλου έχει σχέση μαζί τους.

Διεθνής είδηση η επίθεση

Ας σημειωθεί ότι η νέα τρομοκρατική επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ κάνει ακόμα το γύρο του κόσμου. Σε εκτενή της ανταπόκριση η διαδικτυακή έκδοση της Handelsblatt σχολιάζει τα επανειλημμένα περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην ελληνική πρωτεύουσα, κάνοντας λόγο για «κύμα βίας στην Ελλάδα» και «σκιά φόβου πάνω από την Αθήνα» στη σκιά της ένοπλης επίθεσης.

Πηγή: skai.gr