Μπακογιάννη: Καμία σοβαρή ενημέρωση δεν έχει έρθει στη Βουλή για τα F16

Καμία σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση δεν έχει έρθει στη Βουλή για την υπόθεση της αναβάθμισης των F16, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο μάλιστα για μείζον θέμα.

Αναφερόμενη στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, τόνισε ότι η ίδια θα περίμενε συγκεκριμένο όφελος, κάτι που όμως δεν έγινε.

Η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι η χώρα πιάστηκε εντελώς απροετοίμαστη και σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του Τούρκου αντιπροέδρου Χακάν Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενώ αρχικά ο κ Τσαβούσογλου θα γινόταν δεκτός από τον πρωθυπουργό, τελικά δεν υπήρξε συνάντηση με τον κ Τσίπρα.

Όπως είπε μάλιστα, υπήρξε μυστική συνάντηση του κ Τσαβούσογλου με τον υπουργό Παιδείας και έκανε λόγο για πρωτόγνωρα πράγματα. Τι εικόνα κυβέρνησης δίνουμε, διερωτήθηκε η πρώην υπουργός.

Νωρίτερα, o Βασίλης Κικίλιας κάλεσε μέσω του ΣΚΑΪ τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τόσο για το θέμα της αναβάθμισης των F-16, όσο και για το θέμα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

«Η συμφωνία είναι συμφωνία και πρέπει να προχωρήσει. Οφείλει να έρθει όμως ο ίδιος να εξηγήσει στην επιτροπή. Μετά θα έρθουμε να τοποθετηθούμε με τον τρόπο που προασπίζει κανείς το δημόσιο συμφέρον στη χώρα, ποιες θέσεις εργασίας, πώς θα λειτουργήσουν οι αμυντικές βιομηχανίες» τόνισε ο Κικίλιας. 



Πηγή: skai.gr