Υπ. Άμυνας: H συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία είναι διακρατική

Ερώτηση στη Βουλή θα καταθέσει σήμερα η ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Η υπόθεση αφορά την πώληση από το ελληνικό Υπουργείο Αμύνης στη Σαουδική Αραβία, πολεμικού υλικού αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, για την οποία φέρεται να υπήρξε μη πληρεξούσιος μεσάζοντας, ενώ αυτό ρητά απαγορεύεται από τον νόμο.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο υπουργός Άμυνας φέρεται να διέταξε τη σύλληψη ανώτερου αξιωματικού, επειδή αυτός θέλησε να τηρηθεί ο νόμος, ελέγχοντας, ως όφειλε, αν ο συγκεκριμένος μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας.

Η ΝΔ σε χθεσινή της ανακοίνωση ζητά να μάθει μεταξύ άλλων ποιος ήταν ο μη πληρεξούσιος μεσάζοντας και ποια η σχέση του με τον Πάνο Καμμένο.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημειώνει ότι πρόκειται για διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία. Μάλιστα λέει πως δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά επίσημος εκπρόσωπος του κράτους της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του υπ. Άμυνας, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ενέκριναν τη συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ερώτηση προς τον υπουργό καταθέτει και ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ρωτώντας αν υπήρξε ή όχι μη πληρεξούσιος μεσάζοντας και ζητώντας να μάθει αν ο κ. Καμμενος ζήτησε τη σύλληψη Αξιωματικού.

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνει : «Το ΚΑΜΜΕΝΟΣΥΡΙΖΑ κράτος συνεχίζει να αυθαιρετεί. Πουλάει πολεμικό υλικό με αδιαφάνεια και όποιος αξιωματικός διαφωνεί στο... μπουντρούμι!».
Πηγή: skai.gr