Γεννηματά: Η κυβέρνηση ευθύνεται για το φαινόμενο των φτωχών εργαζομένων

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το φαινόμενο των φτωχών εργαζομένων και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, που διευρύνεται στην Ελλάδα και στο οποίο αναφέρονται δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου, επέρριψε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στα Χανιά και το Ρέθυμνο.

«Το 1/3 των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δουλεύει με μερική απασχόληση και μικτές αποδοχές 395 ευρώ. Εκεί φθάσαμε. Τώρα το θέμα κυριαρχεί και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί. Ότι τον ενοχλεί δεν υπάρχει», ανέφερε και έστρεψε τα πυρά της κριτικής της και στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης το ίδιο. Τους ξεχνά επιδεικτικά στις αναφορές του» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε: «Ως εδώ. Δεν είναι η μιζέρια το μέλλον της νέα γενιάς της πατρίδας. Να μη μπορούν οι νέοι να φτιάξουν την ζωή τους. Οφείλουμε λύσεις: Η ανάπτυξη για μας δεν αφορά τους λίγους και ισχυρούς».

Όπως υπογράμμισε η κ. Γεννηματά «συνδέεται άρρηκτα με την πλήρη απασχόληση, με αξιοπρεπείς αμοιβές, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και ιδιαίτερα για τους νέους. Μέσα από ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις».

Το δεύτερο θέμα που εστίασε την κριτική της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφια για τον νέο ενιαίο φορέα στη προοδευτική παράταξη αφορά στη κατάσταση στην υγεία.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οτι οδηγούν συνειδητά πια σε κατάρρευση την Δημόσια Υγεία, τα Δημόσια Νοσοκομεία.

«Όλα στον βωμό της ακραίας λιτότητας που υπέγραψαν. Εις βάρος ασθενών, ασφαλισμένων. Κατά 160 εκατομμύρια ευρώ ήταν μειωμένη η επιχορήγηση στα Δημόσια Νοσοκομεία μέσα στο 2017. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε μέσα είναι τραγικές. Οι υποδομές καταρρέουν.

Ως αντιπολίτευση απαιτούσαν το 2014, εγγυημένη χρηματοδότηση του κράτους στον ΕΟΠΥΥ. Και τώρα οι ίδιοι αποδίδουν μόνο ένα μικρό ποσοστό, το 15% των χρημάτων που τότε είχαν δοθεί.
Και τι κάνουν. Οι αυξημένες εισφορές των συνταξιούχων υπέρ ΕΟΠΥΥ δεν πάνε κατά κύριο λόγο στην υγεία, αλλά στις συντάξεις. Οι συνταξιούχοι με αλλά λόγια χρηματοδοτούν οι ίδιοι μέρος των συντάξεων που παίρνουν!!!

Αναλγησία, αδιαφορία για τον απλό πολίτη και τα προβλήματα του. Είναι ώρα για λύσεις, είναι η ώρα του νέου ΕΣΥ. Η παράταξη μας και πάλι θα είναι πρωταγωνιστής», υπογράμμισε.
Πηγή: skai.gr