Δένδιας για ανομία: Βαθύτατα πολιτικό πρόβλημα η στάση της κυβέρνησης

«Υπάρχει μια κυβέρνηση που δεν αξιολογεί ως προτεραιότητα την ανάγκη του νόμου και της τάξης, κι αυτό είναι ένα βαθύτατο πολιτικό πρόβλημα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας για τα κρούσματα παραβατικότητας στη χώρα. 

Ενόψει της τοποθέτησης του κ. Τσίπρα στη Βουλή, στην Ώρα του Πρωθυπουργού, στην ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα ασφάλειας, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι «η ΕΛΑΣ διαισθάνεται μια σιωπηρή κυβερνητική επιθυμία για χαλαρή αντιμετώπιση των πραγμάτων, με αποτέλεσμα επιδρομές, αύξηση των κλοπών και των ληστειών». Σε συγκεκριμένα θέματα η ΕΛΑΣ έχει επιτυχίες, πρόσθεσε, με αφορμή τη σύλληψη του νεαρού για τους τρομοφακέλους.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι το νομοθέτημα που είχε ο ίδιος ετοιμάσει ως υπουργός Δημοσίας Τάξης για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας πετάχτηκε από την κυβέρνηση στα σκουπίδια, καθώς εφαρμόστηκε μόνο το σκέλος για το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων.

«Δεν λαμβανεται πρόνοια για την καθημερινότητα των πολιτών σε επίπεδο ασφάλειας και εκεί οφείλεται η παρέμβαση Μητσοτάκη» εξήγησε.

Πηγή: skai.gr