Τόσκας: Ο Έλληνας πολίτης ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ

«Ο Έλληνας πολίτης ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ» δήλωσε τη Δευτέρα ο Νίκος Τόσκας, αποδίδοντας σε  «φθηνά κολπάκια των συνδικαλιστών και φθηνή προπαγάνδα της ΝΔ» τα περί ανομίας.

«Γίνονται παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ανομίας σε περιοχές που δεν θα τολμούσε κανείς, τα άλλα έχουν να κάνουν με τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Τόσκας δήλωσε ότι τα Εξάρχεια είναι «διαχρονικό πρόβλημα», που δεν έλυσε ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση. «Δεν υπάρχει κλίμα ανασφάλειας, υπάρχουν προβλήματα… Το να δημιουργούμε κλίμα ανασφάλειας πέρα από τις πραγματικές του διαστάσεις δεν είναι σωστό» επέμεινε.

«Δεν μπορούμε να έχουμε τόσο μεγάλες επιτυχίες και ταυτόχρονα να δείχνουμε ανοχή… Ανοχή είναι η επιτυχία του Σαββάτου (σύλληψη 29χρονου) η σύλληψη Ρούπα;» διερωτήθηκε ο υπουργός.

«Δεν ανήκουμε στις χώρες που κόβουν χέρια και πόδια σε κάποιους που κάνουν κάποιο έγκλημα» σχολίασε δηκτικά ο Νίκος Τόσκας.

«Το κλίμα της ανησυχίας το βλέπουν μερικά κανάλια, αλλά δεν το βλέπει ο πρόεδρος της Γαλλίας που έκανε βόλτα στην Ερμού. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να το κάνει αλλού» παρατήρησε μάλιστα.

Ο κ. Τόσκας ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει αστυνομικό τμήμα ανά κάθε 10 χιλιόμετρα σε όλη την επαρχία». Αν δούμε ότι χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις θα γίνουν… Τα πολλά αστυνομικά τμήματα χωρίς στελέχωση δεν έχουν αξία, διευκρίνισε.

Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν αφήνει την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών ανομίας εξέφρασε πάντως μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Κατσίκης.

«Συμφωνώ ότι δεν αφήνουν την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της, να το λέμε ξεκάθαρα, δεν θέλει η κυβέρνηση να τραβήξει ο αστυνομικός πιστόλι, δεν θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το μέτρο του σπρέι πιπεριού, δεν θέλει η κυβέρνηση τις πλαστικές σφαίρες, δεν ξέρω να απαντήσω γιατί…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.
Πηγή: skai.gr