Η ασφάλεια των πολιτών στην πολιτική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας

Την ασφάλεια των πολιτών προτάσσει στην πολιτική ατζέντα η Νέα Δημοκρατία έπειτα από τα κλιμακούμενα κρούσματα ανομίας, όπως επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα όπως της Πεύκης, τον προπηλακισμό γιατρού στον Ευαγγελισμό από τον Ρουβίκωνα και τον ξυλοδαρμό των δόκιμων αξιωματικών.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζει στην κυβέρνηση «ανοχή» σε φαινόμενα βίας, ενώ ταυτόχρονα την κατηγορεί για «υπονόμευση» της αντεγκληματικής πολιτικής, η οποία όπως τονίζει άφησε τεράστια κενά στη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Κάνοντας λόγο για έξαρση της εγκληματικότητας και των φαινομένων βίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλεί τον κ. Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή, υπενθυμίζοντας δηκτικά ότι σε ανάλογη συζήτηση τον περασμένο Φεβρουάριο ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει το ζήτημα της ανομίας και της εγκληματικότητας «ανεπίκαιρο».

«Η ανομία και η παραβατικότητα δεν είναι σε βάρος των ισχυρών, άλλα των αδύναμων. Οι ισχυροί έχουν εξασφαλισμένη την προστασία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας. «Το κλίμα είναι ότι ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει εντείνοντας την ανασφάλεια στους πολίτες. Ευνοείται η ακροδεξιά με το κλίμα αυτό, νομιμοποιείται η βία της ακροδεξιάς» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολίτικη ‘’ναι σε όλα’’ στους δανειστές, ενώ την ίδια στιγμή, προκειμένου να διατηρεί προφίλ που να θυμίζει το παρελθόν επιδεικνύει ανοχή σε κύκλους με τους όποιους είχε σχέση στο παρελθόν και προσεταιρίζεται την ιστορία.

«Να ξεκαθαρίσουμε τι αστυνομία θέλουμε… Βλέπετε καθαρά ότι οδηγούμε στη δικαιοσύνη τέτοια άτομα, και είναι σε έξω με αναστολή» δήλωσε στον ΣΚΑΪ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής Κωνσταντίνος Τσουμάνης.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ασφάλεια των πολιτών. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι να κρύψει το νέο αδιέξοδό του» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ για «ακροδεξιά ρητορική», που μάλιστα προέρχεται από «τον αντιπρόεδρό του».

«Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, στο γενικότερο πλαίσιο αντιστροφής της πραγματικότητας αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας» έκανε λόγος ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας. 
Πηγή: skai.gr - Σ.Κ