Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ η Κατερίνα Παπακώστα - Τι απαντά

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έθεσε επισήμως ο πρόεδρος του κόμματος τη βουλευτή Κατερίνα Παπακώστα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν έντονα χθες βράδυ μετά τη στήριξη που φάνηκε να παρέχει η ίδια στον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο αφήνοντας ταυτόχρονα «καρφιά» κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και την κοινοβουλευτική πρακτική του κόμματος.
 
Υπενθυμίζεται ότι η κα Παπακώστα προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν λίγες ώρες μετά τη δριμεία σύγκρουση των κυρίων  Πάνου Καμμένου και Αδωνη Γεωργιάδη  στην Ολομέλεια της Βουλής, σημείωσε ότι: «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο» και πρόσθεσε ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει (σ.σ. σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ) κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.
 
Η δήλωση- διευκρίνιση στην οποία προχώρησε η ίδια όταν αντιλήφθηκε το σάλο που είχε προκληθεί από την τοποθέτησή της ή κατά πληροφορίες όταν της «τράβηξαν το αυτί» από το κόμμα, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν ήταν κατάφερε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, αφού τελικώς «καρατομήθηκε».
 
Η ανακοίνωση διαγραφής από τη ΝΔ

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου». 

Nα σημειωθεί ότι πριν από λίγους μήνες η κ. Παπακώστα κινδύνευσε ξανά με διαγραφή όταν με δηλώσεις της ζητούσε να αποσύρει η ΝΔ το αίτημα της για εκλογές, και καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απομονώσει τον Άδωνη Γεωργιάδη σαν «ακραία φωνή».

«Αναφαίρετον όπλον αρετή»

Σε δήλωση με την οποία απαντά στην απόφαση διαγραφής της προχώρησε η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, μια δήλωση που έχει ως τίτλο, «Αναφαίρετον όπλον αρετή».

Ολόκληρη η δήλωση της Κατ. Παπακώστα έχει ως εξής:

«Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή.

»Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.

»Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στην Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

»Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους.

»Αυτά προς το παρόν».

Για καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα έκανε λόγο ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης σχολιάζοντας τη διαγραφή της βουλευτού από την ΚΟ της ΝΔ.

Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά